НАДЕЖ за тешки времиња

Можеби се справувате со непредвидена трагедија и не сте сигурни како да ги соберете парчињата и да одите напред. Или, можеби, страдате од медицински проблем и немате начин да одите на лекар. Знам дека толку многу луѓе живеат од ден на ден, несигурни од каде ќе дојде нивниот следен оброк.

Кога поминуваме низ нешто неверојатно тешко, ние можеме да бидеме во искушение да се откажеме и да се предадеме. Сепак, единствена најголема работа што можеме да ја направиме е да веруваме во Бог и да останеме полни со надеж. Но, што навистина е надежта?

Надежта е самоуверено очекување дека нешто добро ќе се случи. Таа е тесно поврзана со нашата вера и она во коешто веруваме. Кога ние се осмелуваме да се надеваме, тоа го преплавува нашиот живот со радост и мир.

Непријателот сака да бидеме со помалку надеж. Тој сака да нè убеди дека сè е изгубено и ништо нема да излезе како што треба. Но, Бог сака да бидеме полни со надеж – да веруваме и да очекуваме големи работи од Него. Всушност, Библијата вели дека Тој е „Бог на надежта“, полн со милост и нови почетоци (види Римјани 15:13).

Отворен разговор за депресијата

Радоста останува кога доаѓа на Божји начин!
Get Your Hopes Up MACEDONIAN

ПОДИГНИ ЈА НАДЕЖТА!

Зошто да не веруваме во најдоброто и да ја отвориме вратата на тоа кое Бог може да го направи?
Straight Talk On Stress MACEDONIAN

Отворен разговор за стресот

Секој е под стрес. Стресот е нормален дел на секојдневниот живот.
Straight Talk on Insecurity MACEDONIAN

Отворен разговор за несигурноста

Ако сакаш да го зголемиш твоето себеприфаќање и твоето мислење за себе си, одлучи се уште овде и сега дека веќе ниту една негативна работа за себе си нема да излезе од твојата уста.
Straight Talk on Fear MACEDONIAN

Отворен разговор за стравот

Пораката: “не плаши се, зошто Јас, Господ, сум со тебе” е изразена на многу различни начини низ Библијата.
Straight Talk - Discouragement MACEDONIAN

Отворен разговор за обесхрабреноста

Божјата волја за Неговите деца не е да бидат измачувани или угнетени.
ОТВОРЕН РАЗГОВОР ЗА ГРИЖИТЕ

Отворен разговор за грижите

Кога донесуваш лоша одлука, кога одлучуваш да се грижиш наместо да Му веруваш на Бог, ќе почне да ти биде непријатно и ќе си го загубиш мирот.
OTBOPEH PAƷГOBOP ƷA OCAMEHOCTA

Отворен разговор за осаменоста

Бог сака да знаеш дека не си сам.
Бојното поле на умот

Бојното поле на умот

Нашите дела се непосреден производ на нашите мисли. Ако имаме негативен ум, ќе имаме негативен живот.
Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon