Како да Го познаеш Исус

Кога ќе научиш како да Го познаеш Исус, ти почнуваш едно прекрасно патување во Божјиот план за твојот живот. Римјани 3:23 вели вака: зошто сите згрешија и се лишени од Божјата слава. Да Го познаваш Исус значи едноставно да ја признаеш твојата потреба за Него, да веруваш во она што Тој направи за тебе и да го прифатиш Неговиот прекрасен подарок.

Преку тоа препознаваш дека не можеш да го живееш овој живот по твое, дека си згрешил и дека ти треба Спасител. Добрата вест за познавањето на Исус, за да бидеш спасен, е прекрасната размена што се случува во тој момент. Ти Му ги даваш на Исус сите лоши и грешни работи кои си ги направил, а за возврат, Бог ти дава се што Тој има за тебе. Дали сеуште го знаеш тоа или не, Неговиот план за твојот живот е прекрасен, и ова е првиот чекор на тоа патување.

“Зошто Бог толку го засака светот, што Го даде Својот единствен Син, така што секој кој верува во Него да не загине, туку да има вечен живот”. –  ЈОВАН 3:16

МОЛИТВА

Римјани 10:9 вели дека ако ние Го исповедаме Господ нашиот Бог и веруваме во нашите срца дека Бог го воскресна Неговиот Син Исус од мртвите, ние ќе бидеме спасени. Ако Исус те повикува во лична врска со Него, а ти си спремен да Го следиш во се што правиш, моли се гласно:

 Исусе, јас знам дека згрешив и ми треба Спасител. Јас верувам дека кога Ти отиде на крстот, беше таму за мене и за сите мои гревови. Јас верувам дека Ти ќе ме спасиш токму сега. Ти го предавам мојот живот. Денес, јас знам дека сум спасен и дека Ти ми прости, помогни ми да разберам што значи да живеам за Тебе секој ден. Амин.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon