Mindennapi Válaszok - Everyday Answers

A kulcs, hogy túljuss minden félelmen, amivel szembesülsz

írta Joyce Meyer

A kulcs, hogy túljuss minden félelmen, amivel szembesülsz

Mindenki találkozik félelemmel az élete során. Vannak nagy félelmek, amik nagyon is befolyásolják az életünket és kisebbek, amiket lehet észre sem veszünk.

Megtanultam, hogy fontos, hogy megértsük mi is a félelem és hogyan dolgozik ellenünk mert, ha nem ismerjük, akkor megakadályozhat minket abban, hogy azzá váljunk, aminek Isten teremtett minket és ez azt jelenti, hogy nem fogjuk megvalósítani a célunkat az életben.

A félelem gonosz terve                                                          

“Isten szeretné, ha hit által élnénk, a Sátán pedig azt szeretné, ha félelem által.”

A félelem egy eszköz, amit a gonosz ellenünk használ, hogy megkeseredetté tegyen, és romba döntse az életünket. A félelem gondolatként kezdődik, ami érzelmeket teremt és irányítani fog minket. Gyakran egy intenzív, erős érzéssé válik, ami vagy valami ostoba dolog elkövetésére ösztökél bennünket vagy pedig megpróbál megakadályozni, hogy valami olyat tegyünk, ami jó lenne számunkra. Mivel a Sátán annyira gyakran használja a félelmet, hogy emberekre támadjon, én úgy tekintek rá, mint egy “úr szellemre”, amit manipulálásra használ, hogy az emberek Isten akaratán kívülre kerüljenek.

A félelem egyszerűen a hit ellentéte. Isten szeretné, ha hit által élnénk, a Sátán pedig azt szeretné, ha félelem által. Mikor megtanulunk hit által éni és nem félelem által vezetve, Krisztusban egy beteljesült, elégedett, békés és örömteli életet fogunk tudni élni.

Mint mondtam, a félelem egy gondolattal kezdődik. A Példabeszédek 23:7 azt mondja nekünk, hogy “mert olyan ő, mint aki számolgat magában”. Én így mondom: ahová a gondolataink mennek, oda követjük őket.

Találjunk szabadságra

Ezért sarkall a Biblia arra bennünket, hogy meditáljunk Isten Igéjén és engedjük, hogy megújuljon a gondolkodásunk (lásd. Róma 12:2), hogy tudjuk mi Isten akarata. Meditálás alatt azt érti, hogy a Szentírást addig forgatjuk az agyunkban, amíg részünkké nem válik. A meditáció az információt felismeréssé alakítja.

Mikor felismersz valamit, akkor tudod, hogy tudod és az igazság szabaddá tesz a hazugságtól, ami megpróbált visszatartani, hogy elérj valamit, amit Isten előkészített számodra.

Visszatart a félelem?

Vajon mennyi embernek van Isten általi ajándéka és tehetsége, amit nem használ, mert egyszer megpróbálta és megbukott. Annyi ember frusztrált, mert tudják, hogy nem tesznek valamit, amire teremtve lettek és engedik, hogy a félelmük irányítsa őket.

Szeretném, ha felismernéd ezt, mert nem leszel boldog addig, míg be nem teljesíted azt, amire Isten teremtett. A megoldást az fogja jelenti, ha megtanulod ki vagy Jézusban és Benne látod magad.

Mikor Jézus Krisztussal való kapcsolatunk által újjászületünk, “minket Isten a saját kezével alkotott: arra teremtett bennünket a Krisztus Jézusban, hogy jó dolgokat vigyünk véghez. Ezeket a dolgokat Isten már előre elkészítette, hogy ez legyen az élet útja a számunkra” (Efezus 2:10).

Szóval minden, ami Jézus, mi is vagyunk. Ő erős és Benne mi is azok vagyunk. Ő bátor, és Benne mi is bátrak vagyunk. Ő győzedelmes ezért mi is azok lehetünk. Békéje és öröme van, ezért nekünk is van békénk és örömünk. Ő képes akármire és bátor. Krisztusban megtehetünk mindent, amit meg kell tennünk, az Ő bátorsága által.

Ahogy tanulod a Bibliát és meditálsz azon, amit Isten mond rólad, megtanulod felismerni a félelmeket az életedben, amik visszatartanak, és túllehetsz rajtuk azáltal, hogy Krisztusban látod magad. Ekkor észre fogod venni, hogy mindened megvan ahhoz, hogy megtedd azt, amire teremtve lettél.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon