Remény a nehéz időkben

Remény a nehéz időkben

Lehet, hogy egy váratlan tragédiával kell szembenézned, nem tudod, hogyan szedd össze életed darabjait, és hogyan lépj tovább. Vagy talán betegséggel küzdesz, és nem tudsz orvoshoz fordulni. Tudom, hogy nagyon sok ember él máról holnapra, és nem tudja, mit fog enni a következő napon.

Amikor valami hihetetlenül nehéz dolgon megyünk keresztül, kísértésbe eshetünk, hogy kiszálljunk és feladjuk. A legnagyobb dolog azonban, amit tehetünk, hogy Istenbe vetjük bizalmunkat, és reményteljesek maradunk. De mi is valójában a remény?

A remény az a magabiztos várakozás, hogy valami jó fog történni. Szorosan kapcsolódik a hitünkhöz és ahhoz, amit hiszünk. Amikor merünk remélni, az örömmel és békével árasztja el az életünket.

Az ellenség azt akarja, hogy reménytelenek legyünk. Meg akar győzni minket arról, hogy minden elveszett, és semmi sem fog jól alakulni. Isten akarata azonban az, hogy tele legyünk reménnyel – higgyünk Benne és nagy dolgokat várjunk Tőle. Sőt, a Biblia azt is mondja, hogy Ő a „reménység Istene”, aki tele van irgalommal és új kezdetekkel (lásd Róma 15:13).

Egyenes Beszéd a Magányról

Egyenes Beszéd a Magányról

Isten azt akarja, hogy tudd: nem vagy egyedül.
Egyenes Beszéd az Aggódásról

Egyenes Beszéd az Aggódásról

Istenre kell támaszkodnunk, és teljesen meg kell bíznunk Benne.
Miért, Istenem, Miért?! Mikor, Istenem, Mikor?!

Miért, Istenem, Miért?! Mikor, Istenem, Mikor?!

Hogyan szabaduljunk meg a zűrzavartól? Tanulj meg bízni Isten időzítésében!
Gyógyír a Szívnek

Gyógyír a Szívnek

Isten Igéje meggyógyít és megment minket.
Egy Új Élet Felfedezése

Egy Új Élet Felfedezése

Ha szükséged van arra, hogy érezd, szeretnek, ha szükséged van egy barátra, arra, hogy a bûneidre bocsánatot nyerj, és ha szükséged van egy jövõképre, akkor számodra a válasz: Jézus Krisztus.
Fel a Fejjel!

Fel a Fejjel!

Sok ember azt gondolja, hogy helytelen és önző dolog jobbat remélni a pillanatnyi helyzetüknél...
Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon