Uralkodj a vágyaidon!

Uram, előtted van minden kívánságom, nincs rejtve előtted sóhajtásom. (ZSOLT 38:10)

Isten azt mondja az Ő igéjében, hogyha Benne gyönyörködünk, megadja nekünk szívünk titkos vágyait és kéréseit (lásd Zsolt 37:4). nekem tetszik ez a terv, mert rengeteg évet eltöltöttem azzal, hogy frusztráltan próbáltam megszerezni azokat a dolgokat, amiket akartam. Miközben hajkurásszuk a dolgokat, gyakran elfeledkezünk arról, hogy Istent keressük és gyönyörködjünk az Ő megismerésében. Sok évvel ezelőtt, még velem is megesett ez, mert annyira erősen vágytam a szolgálatra. Azt gondoltam, a világ legfontosabb
dolga Isten szolgálata, de meg kellett tanulnom, hogy korántsem olyan fontos, mint Isten maga.

Egyensúlyban tartod a vágyaidat, és gyönyörködsz Istenben mindenek felett? Ha nem, könnyen változtathatsz ezen, ha emlékezteted magad, mi az, ami igazán fontos. Helyezd minden kívánságodat Isten elé, ahogy a mai Ige is írja, bízz Benne, hogy Ő eltávolítja azt, ami nem az Ő tökéletes akarata számodra.

Nem minden kívánság van Istentől, és ezért nem is teljesül minden vágyunk, de bízhatunk Istenben, hogy teljesíti azokat, melyek javunkra vannak. Isten azt akarja, hogy tudd, ha kérsz valamit, és nem kapod meg, akkor talán Ő valami sokkal jobbat tervez számodra. Szóval, nyugalom; gyönyörködj az Úrban, és hagyd, hogy Ő foglalkozzon a többivel.


Isten szava ma hozzád: Isten tervei jobbak, mint a te saját terveid.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon