Hogyan gondolkodj, mikor betegek vagy

by Joyce Meyer

Hogyan gondolkodj, mikor betegek vagy

Ne rontsd el. Így harcolj a betegséggel tudatosan. Elme, bemutatlak a testednek…

A testünk olyan, mint egy autó, amit Isten adott, hogy vigyen minket a föld körül. Ha azt szeretnénk, hogy maximálisan teljesítsen és sokáig bírja, akkor tudatosan kell úgy gondolkodnunk, ami segít a testünknek.

Az igazság az, hogy minden gondolatunk – jó és rossz is – kihatással van az anatómiánkra. A tudósok bebizonyították, hogy a pozitív, reményteljes gondolatoktól több energiánk lesz, míg a negatív, reménytelen gondolatok leszívják az energiánkat. Sőt, azt is láthatjuk kutatásokból, hogy a mentális, fizikai és viselkedésbeli betegségeink 75-98%-a a gondolatainkból adódik. ¹ Az elme és a test minden bizonnyal kapcsolatban áll egymással!

Gondolni és mondani Isten Igéjét segít, hogy életet leheljünk a szituációnkba.

Mikor betegek vagyunk, az ellenség szereti az elménket negatív gondolatokkal bombázni, mint pl. Ez sosem fog megoldódni. Sosem fogsz meggyógyulni, ez csak egyre rosszabb lesz. Viszont az egyik módja, hogy ezeket a negatív gondolatokat megállítsam az az, ha teletöltöm az agyam jó gondolatokkal Isten Igéjéből. A Zsidók 4:12 azt mondja „Az Isten szava ugyanis eleven, átható és minden kétélű kardnál élesebb”. Gondolni és mondani Isten Igéjét segít, hogy életet leheljünk a szituációnkba.

Évekkel ezelőtt, mikor rákkal küszködtem, Isten a szívemre helyezte, hogy töltsem meg az elmémet a következő dolgokkal és mondjam ki őket hangosan, amilyen gyakran csak tudom. Ezeket gondoltam és mondtam: „Istenem, tudom, hogy Te szeretsz engem. Hiszem azt is, hogy akik Téged szeretnek, azoknak minden javukra válik, hiszen Te saját elhatározásodból választottad ki őket. Beléd helyezem a bizalmam és nem fogok félni.” (Róma 8:28, 35-39; Józsué 1:9; Példabeszédek 3:5).

Nem számít milyen betegséggel küszködsz, arra bátorítalak, hogy pozitív dolgokra koncentrálj és Isten Igéjére, ami tele van reménnyel. Gondold azt, hogy áldott vagyok, minden nappal egyre erősebb leszek – az Úr megújítja az erőmet, és meg fogok gyógyulni, mert Jézus azért halt meg, hogy elvegye a betegségeket és kórokat, Istennek jó tervei vannak az életemre, és nagy dolgokra számítok a jövőmre. Valami jó fog történni velem ma! (Ézsaiás 30:18, 40:31, 53:5; Efezus 1:3; Jeremiás 29:11)

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon