Mindennapi Válaszok - Everyday Answers

Isten Igéje valóban működik

írta Joyce Meyer

Isten Igéje valóban működik

Az emberek rendszeresen felteszik nekem a következő kérdéseket: “Joyce, mi a nagyszerű élet titka?” vagy “Mit tegyek, hogy sikeres legyek a munkámban vagy a szolgálatban?”.

Azt hiszem, az emberek sokszor azt várják tőlem, hogy adjak valami mély, részletes választ, amit még soha nem hallottak. Pedig valójában nagyon egyszerű. Ha nagyszerű életet akarunk élni – a szabadság életét, amit igazán élvezünk -, akkor minden Isten Igéjének olvasásával és tanulmányozásával kezdődik.

Jézus azt mondja a János 8:31-32-ben: …Ha megmaradtok az én igémben [ragaszkodtok a tanításaimhoz, és azok szerint éltek], akkor valóban az én tanítványaim vagytok. És megismeritek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz titeket.

Ez az egyik kedvenc igeszakaszom. Az Istennel való járásom első éveiben – amikor az életem egy zűrzavar volt, és tényleg nem tudtam elképzelni, hogy valaha is igazán szabad leszek – erősen ragaszkodtam ehhez az ígérethez.

Úgy gondolom, hogy ennek az igének fontos része a “maradni” szó, ami azt jelenti, hogy “tovább folytatni”. Napjainkban és korunkban jók vagyunk abban, hogy néhány napig vagy hétig “kipróbálunk” dolgokat, hogy lássuk, van-e változás. Isten Igéje azonban nem olyasmi, amit kipróbálunk – ez egy elkötelezettség, amit vállalunk, tudva, hogy életet megváltoztató eredményeket fog hozni, ha kitartunk mellette.

Soha nem fogom elfelejteni azt a nőt, akivel néhány évvel ezelőtt az egyik konferenciámon találkoztam. Odajött hozzám, és azt mondta: “Joyce, hallgattam az üzeneteidet, és úgy döntöttem, hogy kipróbálom. De két hét után sem vettem észre semmilyen változást.”

Elmondtam ennek a drága hölgynek, amit ma nektek is elmondok: Nem történik változás egyik pillanatról a másikra, de ha továbbra is Isten Igéjében maradsz, és nem vagy hajlandó feladni az Istennel való kapcsolatodat, akkor az életed meg fog változni.

Jézus azt mondja a Márk 4:24-ben: …Az a mérték [a gondolkodás és a tanulás], amit [a hallott igazságra] szántok, az lesz a mérték [az erény és a tudás], ami visszajön hozzátok…

Nagyon szeretem ezt, mert annyira praktikus. Itt Jézus azt mondja: “Annyit fogsz kivenni belőle, amennyit beleteszel!”

Amikor olvasod vagy hallgatod az Igét, arra bátorítalak, hogy olyan hozzáállással közelíts hozzá, amely azt mondja: “Azt fogom tenni, amit Isten mond”. Mert amikor készséges szívvel közelítesz az Ő Igéjéhez, kinyilatkoztatást és megértést fogsz kapni. Isten Igéje olyan igazságot fog mutat neked, amely segít leküzdeni az ellenség hazugságait.

Ma a János 8:32 élő bizonyságtétele vagyok. Isten nagyon sok területen szabaddá tett engem, és továbbra is szabaddá tesz, ahogy az Ő Igéjében maradok és a Vele való kapcsolatra törekszem.

Mit tesz érted Isten igéje?

A János 1:1 azt mondja: Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige.

Jézus az Isten Igéje! És amikor az Igét tanulmányozzuk, megerősítjük a Vele való kapcsolatunkat, mert időt töltünk Vele.

Isten Igéjének tanulmányozása rendkívül értékes, mert felfedezzük, hogy ki is Isten valójában – milyen az Ő jelleme és tulajdonságai. Felfedezzük az Ő ígéreteit és azokat a jó dolgokat is, amelyeket az életünkre tervezett.

Íme csak néhány dolog azok közül, amit Isten Igéje tesz értünk…

  • Isten Igéjének hatalma van arra, hogy megújítsa elménket, és megváltoztassa gondolkodásunkat és cselekedeteinket. (Róma 12:2; 1 Korinthus 2:16).
  • Bölcsességre tanít bennünket, hogy tudjuk, hogyan kezeljünk minden élethelyzetet (Példabeszédek 3:5-7)
  • Ez egy vigasztaló könyv, amely gyógyulást hoz az életünkbe. (103. zsoltár; 2Korinthus 1:3)

Nemrég leültem, hogy összeállítsak egy listát azokról a dolgokról, amiket Isten Igéje tesz értünk, és gyorsan eljutottam 40-ig! Bár biztosan van még több is, azt hiszem, ez a lista elég jó képet ad arról, hogy milyen csodálatos az Ő Igéje valójában.

Erőt keresel? Próbáld ki ezt …

A Zsoltárok 119:28-ban Dávid király ezt mondja: “Nem tudok aludni a bánat miatt, erősíts meg engem igéddel.

Ahogyan mi is elmegyünk egy benzinkútra, amikor kifogy az autónkból a benzin, én is gyakran úgy tekintek az Isten Igéjével töltött időmre, mintha megállnék egy “Szent Szellem töltőállomáson”. Amikor az élet megvisel és elszívja az erőmet, akkor az Ő Igéjéhez mehetek, hogy újra “feltöltődjek”.

Isten Igéje megújítja elménket, és békességet hoz nekünk (lásd Róma 12:2). Amikor az Ő ígéretein és a velünk kapcsolatos jó tervein elmélkedünk, az szó szerint megújítja a lelkünket, reménnyel és várakozással tölt fel bennünket.

Isten Igéje megerősít minket abban is, hogy folytassuk, ne adjuk fel, és ne engedjünk a kísértésnek. Az igazság az, hogy Isten erejére már csak azért is szükségünk van, hogy azt tegyük, ami helyes. Vannak napok, amikor úgy ébredek, hogy nem vagyok túlságosan kedves hangulatban. Miután azonban időt töltöttem az Igében, az Úr erőt és vágyat ad nekem, hogy szeretetben járjak, és helyesen bánjak az emberekkel.

Az Ézsaiás 40:31 az egyik legfontosabb ige az életemben. Azt mondja: De akik az Úrban bíznak, erejük megújul…

Minél zsúfoltabb lesz a napirendem, és minél több a tennivalóm, annál több időt kell Istennel töltenem – az Igét olvasva, imádságban beszélgetve Vele, vagy csak csendben ülve az Ő jelenlétében.

Soha nem arra szántak, hogy egyedül küzdj. Amikor fáradt, megviselt vagy kimerült vagy, szánj egy kis időt arra, hogy felfrissülj és feltöltődj Isten Igéjével. Miközben ezt teszed, Ő ott találkozik veled, ahol vagy… és erőt ad neked, hogy megbirkózz bármivel, ami az utadba kerül.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon