Mindennapi Válaszok - Everyday Answers

Egy barát is harcol melletted

írta Joyce Meyer

Egy barát is harcol melletted

Ha valaha is tapasztaltál nehézséget vagy “csatát” az életedben, személyesen szeretnélek bátorítani téged. Ez egy olyan igazság egyenesen Isten Igéjéből, amelyről hiszem, hogy építeni fogja a hitedet, és hatással lehet az életed minden területére:

Isten mindent megadott neked, amire szükséged van ahhoz, hogy győztes legyél minden csatában (nehézségben), amivel valaha is szembe kell nézned.

Sok éven át, bár keresztény voltam, mégis legyőzött életet éltem, mert nem értettem ezt az igazságot. Nem tudtam, hogy Isten felszerelt és felhatalmazott arra, hogy megnyerjem az élet csatáit.

Ezért ezekben az években, amikor problémáim voltak – kapcsolatokkal, pénzügyekkel vagy bármilyen helyzettel -, azt gondoltam, az a helyes, ha csak elviselem őket, vagy úgy teszek, mintha minden rendben lenne, hogy mások ne tudják meg, hogy küzdök.

Az, hogy elfogadtam volna a vereséget valójában megakadályozta, hogy Isten erejét, áldását és kegyelmét megkapjam.

Isten nem arra teremtett minket, hogy legyőzöttként éljünk. Ő arra teremtett minket, hogy győzzünk – még életünk legnehezebb időszakaiban is. Ezekben a nehéz időszakokban Isten azt akarja, hogy felismerjük, hogy Ő értünk van!

“Felettébb diadalmaskodunk”

A Róma 8:37-ben Isten a győzelem csodálatos ígéretet adja nekünk a harcok felett, amelyeken keresztülmegyünk. Azt mondja: De mindezekkel szemben diadalmaskodunk az által, aki szeret minket.

Az az izgalmas abban, hogy “több mint győztes” vagy, hogy még mielőtt problémád adódna, tudod, hogy megvan az, amire szükséged van ahhoz, hogy legyőzd azt. Jézus a te oldaladon áll, és Ő adja meg neked az erőt és a hatalmat, amire szükséged van ahhoz, hogy győztes legyél.

Látod, amikor tudod, hogy Isten már megadta neked a győzelmet, akkor újfajta magabiztossággal tudsz hozzáállni a harchoz.

Azt is fontos megértened, hogy a csatáink szellemi csaták. Sokan azért élnek vereségben, mert nem tudják, hogy van egy szellemi ellenségük, akinek pusztító tervei vannak az életükkel kapcsolatban.

Az 1 Péter 5:8 azt mondja, hogy legyünk mindig éberek, mert …ellenségetek, az ördög mint ordító oroszlán jár szerte, keresve, kit nyeljen el.

Isten nem félelmet akar kelteni benneteket az ilyen igei részekkel. Azt mondja neked, hogy légy tudatos és légy felkészült.

Ha megérted, hogy a harc szellemi, akkor tudod, hogy a fegyverek, amelyeket használnod kell, szellemi fegyverek. És ha megtanulod, hogyan használd őket, soha többé nem kell áldozat mentalitással élned. Ehelyett tudni fogod, mit jelent, hogy Krisztus által diadalmas vagy!

Az ellenség nem fog békén hagyni téged… és nem fog tisztességesen harcolni. Mindent megtesz, hogy távol tartson Isten tervétől az életeddel kapcsolatban. Ez azt jelenti, hogy az életed minden olyan területén támadni fog, ahol gyengeséget lát, vagy ahol úgy gondolja, hogy eljuthat hozzád. Isten azonban nagyobb az ellenségnél.

A legjobb módja annak, hogy megnyerd a csatáidat, ha szoros, bensőséges kapcsolatot ápolsz Istennel. A magunk erejéből – egyedül – semmire sem megyünk az ellenséggel szemben. A Biblia azonban azt mondja: “Nagyobb az (Isten), aki bennünk él, mint az (Sátán), aki a világban van” (1János 4:4).

Milyen csatákat vívsz ma? Egy problémás kapcsolat, betegség, pénzügyi gondok, félelem, vagy esetleg egy csalódást okozó kudarc? Soha nem arra voltál teremtve, hogy egyedül csináld. Isten meg akar erősíteni, vezetni, segíteni akar… és megtanít arra, hogyan lehetsz sikeres az ellenséggel szemben.

Egyikünknek sincs választása, hogy kell-e harcokkal szembenéznünk – mindannyian átélünk nehéz időket! Dönthetünk azonban úgy, hogy győztesek leszünk. Megkaphatjuk Isten erejét, hogy megküzdjünk és megnyerjünk minden csatát, amivel szembenézünk … és megerősödve jöjjünk ki a másik oldalon.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon