Mindennapi Válaszok - Everyday Answers

Mit Tegyél, Mikor Kicsinek Érzed Magad

írta: Joyce Meyer

Mit tegyél, mikor kicsinek érzed magad

A legtöbb ember ismeri Dávid és Góliát történetét. Góliát egy óriási harcos volt, aki Izrael seregei ellen indult, és a katonák rettegtek tőle (lásd 1Sámuel 17).

De Dávid, aki ekkor még fiatal pásztor volt, előlépett, és megkérdezte: “Mi lesz azzal, aki megöli Góliátot?”.

Nos, ez elég merész lépés volt Dávid részéről. A legidősebb testvére, Eliáb gúnyolódni is kezdett rajta, és lényegében azt mondta: “Mit keresel itt? Te nem vagy katona. Nincs néhány juhod, amire vigyáznod kell?”

Dávid azonban már hozzászokott ahhoz, hogy a testvérei így állnak hozzá – és ő már tudta, hogy ki ő az Istennel való kapcsolatában.

Hogyan reagált tehát? Az 1Sámuel 17:30-ban az áll, hogy “Dávid elfordult Eliábtól”. Más szóval, csak folytatta azt, amit eddig is csinált. Pontosan ezt kell megtanulnunk!

Amikor hisszük, hogy Istentől kaptunk egy megbízást – egy álmot, egy célt, egy tervet vagy egy víziót -, akkor nem kell azon gondolkodnunk, hogy mások képesnek tartanak e rá… és egyszerűen arra kell összpontosítanunk, hogy Isten szerint kik vagyunk és mire vagyunk képesek.

Lépj előre Isten jó tervében

Voltál már olyan szobában, amely tele volt olyan emberekkel, akik okosabbnak vagy tehetségesebbnek tűntek nálad, és kezdted magad jelentéktelennek és kicsinek érezni?

Élénken emlékszem arra, amikor évekkel ezelőtt, e szolgálat kezdeti időszakában meghívtak egy nagy konferenciára, ahol sok ismert előadó volt jelen. Egy alkalommal a házigazda minden előadót a színpadra szólított, hogy adjanak egy gyors összefoglalót arról, miről terveznek tanítani saját műhelybeszélgetésükön.

Megdermedtem! Ahogy ott álltam a színpadon, az ellenség olyan gondolatokkal kezdte támadni az elmémet, mint például: Te nem tartozol ide! Te csak egy senki vagy a Missouri állambeli Fentonból, akit senki sem ismer!

Abban a pillanatban választhattam: vagy elfutok a színpadról és hazamegyek… vagy figyelmen kívül hagyom az ellenség hazugságait, és úgy döntök, hogy előre megyek, mert tudom, Isten szerint ki vagyok, és azt teszem, amit Ő mondott nekem.

Nos, annak ellenére, hogy remegtem, sikerült néhány dolgot elmondanom, és beszélnem a workshopomról. Később aznap az én foglalkozásomon többen vettek részt, mint bármelyik másikon! Az ellenség egyszerűen meg akart akadályozni abban, hogy sikerrel járjak.

Látod, amikor úgy érzed, hogy a “kicsinység” érzése kerít hatalmába, az a Sátán műve, aki megpróbál lekicsinyíteni téged. A Biblia azonban világosan kimondja, hogy a Sátán hazug, és “a testvérek vádlója” (lásd Jelenések 12:10).

Amikor rád tör a hazugságaival, ne foglalkozz ezekkel a gondolatokkal, és ne is próbálj meg vitatkozni vele. A legjobb, amit tehetsz, hogy elfordulsz, és mész a dolgodra.

Nem kell megfélemlítve érezned magad senki és semmi miatt, mert az értéked nem abban van, amit teszel, hanem abban, aki vagy Krisztusban – aki Isten szerint vagy.

És itt van még valami, amin érdemes elgondolkodni: Ha tényleg tenni akarsz valamit Istenért, akkor hozzászokhatsz ahhoz, hogy az emberek azt mondják neked, mire nem vagy képes, hiszen az ellenség azt akarja, hogy azt hidd, ez lehetetlen. Tudnod kell a szívedben, hogy Isten mindig veled van!

Elképesztő, hogy Isten mit tesz, ha csak egyik lábadat a másik elé teszed, és egyszerűen nem vagy hajlandó feladni.

Arra bátorítalak, hogy minden nap kelj fel és nyomulj előre. Tanulmányozd továbbra is Isten Igéjét, és kérd, hogy vezessen és irányítson téged mindenben, amit teszel.

Mert ahogy továbbra is keresed Istent, és megtanulod, mit mond rólad az Ő Igéjében, az felnyitja a szemed arra a nagyságra, amit Ő helyezett beléd, és ezt senki sem veheti el tőled.

 

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon