Ai grijă de trupul tău

Ai grijă de trupul tău

Căci ați fost cumpărați cu un preț. Proslăviți, dar, pe Dumnezeu în trupul și în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu. – 1 Corinteni 6:20

Unii dintre noi nu au învățat să se iubească în așa fel încât să aibe grijă de trupul lor. Pentru cei care au nevoie de o schimbare, trebuie să confruntăm cele trei mari obstacole care stau în calea unei vieți sănătoase:

Nu știm cum să avem grijă de trupul nostru. Diete greșite, lipsă de informare, mâncare procesată, fast-food – toate acestea au adus confuzie cu privire la ceea ce înseamnă o dietă, a consuma hrana potrivită și cantitatea potrivită de mâncare.

Înțelegerea noastră cu privire la trup este denaturată de mass-media și reclame. Suntem bombardați cu idealuri nerealizabile cu privire la frumusețe, în timp ce, pe de altă parte obezitatea este atât de prezentă, încât este considerată normală. Avem nevoie să redescoperim cum arată o persoană sănătoasă

Exercițiile fizice sunt aproape înlăturate. Am inventat atât de multe facilități care ne fac să trăim evitând complet orice exercițiu fizic. Nu mai mergem pe jos nicăieri dacă nu este neaparată nevoie. Însă adevărul este că bunăstrea trupului nostru este în strânsă legătură cu exercițiile fizice pe care le facem.

Dacă te lupți cu aceste obstacole, hotărăște-te astăzi că nu te vei lăsa învins. Dumnezeu spune să ne tratăm trupul cu atenție, astfel că ne va și ajuta să facem lucrurile care ne spune să le facem. Ia hotărârea să contezi pe puterea lui Dumnezeu și să ai un mod de viață sănătos.


Rugăciune

Doamne, doresc să Te onorez având grijă de trupul meu și adoptând un stil de viață sănătos. Cred că prin puterea Ta, care este la lucru în mine, pot face schimbările necesare.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon