Inamicul are și el un plan

Inamicul are și el un plan

Fiți treji și vegheați! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcnește și caută pe cine să înghită. – 1 Petru 5:8

Dumnezeu are un plan pentru viața ta, dar și diavolul are planul său. Drept urmare, Biblia spune că trebuie să fim treji și să veghem.

Expresia aceasta cuprinde două idei; în primul rând, trebuie să fim treji, adică să fim conștinenți de ceea ce se întâmplă și să fim disciplinați; apoi, trebuie să fim și vegheatori, adică precauți și atenți. Toate acestea subliniază seriozitatea de care trebuie să dăm dovadă.

E nevoie să fim serioși în lupta cu inamicul. Ori de câte ori Dumnezeu îți arată un domeniu în care ești atacat de diavol, nu îți permite să stai și să nu faci nimic. E timpul să fii serios și să lupți împotriva lui.

Planul lui Dumnezeu pentru noi este de a fi biruitori, prin Hristos. Nu trebuie să trăim robiți de planurile diavolului. Poți decide chiar acum ceea ce ai de făcut. Fii serios cu Dumnezeu, urmează îndemnurilor Duhului Sfânt și rămâi vigilent în fața inamicului. Alege astăzi să urmezi planul lui Dumnezeu pentru viața ta, și nu planul diavolului, iar astfel îl vei înfrânge cu fiecare ocazie.


Rugăciune

Doamne, aleg planul Tău, nu al inamicului. Arată-mi domeniile unde sunt atacat și călăuzește-mă, pentru a-l înfrânge.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon