Asumă-ți responsabilitatea

Asumă-ți responsabilitatea

Ferice de omul pe care-l pedepsești Tu, Doamne, și pe care-l înveți din legea Ta, ca să-l liniștești în zilele nenorocirii, până se va săpa groapa celui rău! – Psalmul 94:12-13

Când viața sau oamenii ne dezamăgesc, avem resposabilitatea de a rămâne stabili și de a continua scopul lui Dumnezeu pentru viața noastră.

Citiți Psalmul 94:12-13. Observați că nu ni se spune că Dumnezeu ne păstrează calmul; spune că El ne dă puterea să ne menținem calmi. Noi suntem parteneri cu Dumnezeu. Partea Lui este de a ne da abilitatea și partea nostră este de a fi responsabili în a o exersa.

Responsabilitate înseamnă „a răspunde la abilitatea pe care o avem”. O persoană iresponsabilă dorește ca Dumnezeu să facă totul, în timp ce el nu face nimic, ci doar își urmează simțirile. Dar nu trebuie să lăsăm simțurile să ne conducă. Declară cu voce tare chiar acum: „Am terminat cu plângerea de milă”. Vă garantez că, dacă în loc să mai evitați problemele, deveniți responsabili, în final vă veți simți mult mai bine.

Lui Dumnezeu îi pasă de tine dar nu va face partea ta. El te împuternicește, dar dă-mi voie să subliniez că nu va face partea ta în locul tău! Te provoc să stai ferm, să fii responsabil și să începi să lucrezi cu Dumnezeu pentru a avea acea viață binecuvântată pe care El a plănuit-o pentru tine.

Rugăciune

Doamne, Cuvântul Tău spune că îmi dai abilitatea de a rămâne calm. Primesc acest lucru astăzi. Nu mai las ca simțurile să îmi conducă viața, ci voi fi responsabil de modul în care Tu mă călăuzești.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon