Nu-L poți întrece pe Dumnezeu în dărnicie

Nu-L poți întrece pe Dumnezeu în dărnicie

Daţi, şi vi se va da… Căci cu ce măsură veţi măsura (cu ce măsură folosiți când oferiți beneficii altora), cu aceea vi se va măsura. – Luca 6:38 (Biblia Amplificată)

Unii au pus banii sau sistemul de comerț al lumii înaintea lui Dumnezeu. Dar Biblia afirmă în Apocalipsa 18 că, dacă ne încredem în bani, vom eșua. Am descoperit că e simplu să te ocupi de bani: încearcă să-L întreci pe Dumnezeu la dărnicie. (Adevărul este că nu poți să-L întreci pe Dumnezeu, dar când încerci, rezultatele sunt uimitoare).

Cu cât dăm mai mult… cu cât ascultăm mai mult de El în ce privește finanțele noastre, cu atât mai mult ne binecuvântează. Pe măsură ce facem mai mult pentru alți oameni, vom descoperi că suntem mai fericiți și mai împliniți decât am fost înainte.

Societatea ne spune să investim totul în sistemul lumii și să lucrăm tot timpul pentru a face mai mulți bani. Dar dacă o facem, nu vom avea niciodată nimic care contează, mai ales bucurie. Și nu vom putea să ne bucurăm de banii pe care îi avem, pentru că nu-i folosim cum vrea Dumnezeu.

Este posibil să fie fără sens în ochii lumii, dar Dumnezeu nu dorește ca tu doar să faci bani și să-i risipești. Dumnezeu spune că dându-i mai departe, vei avea în cele din urmă mai mult. Te provoc să îți mărești generozitatea astăzi. Crede-mă – nu poți să-L întreci pe Dumnezeu în dărnicie.


Rugăciune

Doamne, știut că planul Tău pentru finanțele mele nu este ca și cel al lumii. Dar știu că atunci când dăruiesc așa cum îmi spui, Tu îmi vei purta de grijă. Banii mei sunt ai Tăi și îi voi folosi așa cum crezi Tu de cuviință.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon