Crește-ți nivelul de auto-acceptare

Crește-ți nivelul de auto-acceptare

Îl rog ca această părtăşie a ta la credinţă să se arate prin fapte, care să dea la iveală tot binele ce se face între noi în Hristos. – Filimon 1:6

Poate că nu ai o părere bună despre tine, dar Dumnezeu vrea să știi cine ești în Hristos și să te placi pe tine însuți. Iată cinci sfaturi practice, care te vor ajuta să crești nivelul acceptării și al încrederii în tine, știind cine ești în Hristos:

  1. Nu vorbi niciodată negativ despre tine. Comunicarea credinței tale devine eficientă, prin recunoașterea lucrurilor bune din tine prin Isus Hristos, nu prin concentrarea asupra slăbiciunilor și defectelor tale.
  2. Evită compararea cu ceilalți. Petru a întâmpinat acest obstacol când s-a comparat cu un alt ucenic. El a spus: „,Doamne, dar cu acesta ce va fi?’ Isus i-a răspuns: ,Dacă vreau ca el să rămână pânăvoi veni Eu, ce-ţi pasă ţie?’”(Ioan 21:21-22) Nu suntem chemați să ne comparăm, ci să ne conformăm.
  3. Lasă-L pe Dumnezeu să îți determine valoarea. Nu uita că datorită lui Isus, ai fost deja acceptat de El.
  4. Însușește-ți o perspectivă echilibrată asupra defectelor tale. Este bine să vezi ce trebuie să îmbunătățești, dar asigură-te că îți apreciezi progresul.
  5. Descoperă adevărata Sursă a încrederii. Dacă îți pui încrederea în Dumnezeu, nu vei avea decât o atitudine sănătoasă. Fă tot ce este mai bun și lăsă rezultatele în seama Lui.

Rugăciune

Doamne, Îți mulțumesc că mă accepți chiar și atunci când mi-e greu să mă accept pe mine însumi. Ajută-mă să identific calitățile pe care mi le-ai dat și să am o perspectivă echilibrată asupra defectelor mele, pe măsură ce-mi găsesc încrederea în Tine.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon