Căutați-L pe Dumnezeu, apoi slujiți-L

Cunoaşte pe Dumnezeul tatălui tău şi slujeşte-I cu toată inima şi cu un suflet binevoitor. (1 Cronici 28:9)

Isus are empatie pentru persoanele care au fost abuzate de sistemul religios și asuprite de conducerea religioasă. El vrea să vadă oamenii vindecați și restaurați astfel încât să poată ști că Dumnezeu este bun, că El este plin de milă și îndelung răbdător, încet la mânie și gata să ierte. Dumnezeu dă har – puterea Lui care ne ajută să facem ceea ce nu putem face singuri.

Când ne spune să facem ceva, El nu ne lasă neputincioși; El ne dă tot ce avem nevoie ca să putem face acel lucru. Când El a spus: „Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi” (Matei 11:28), El vorbea cu oamenii ajunși la capătul puterii. El vrea să-i mângâie pe cei care au obosit să încerce să slujească și care se confruntă cu sentimentul eșecului. Astăzi în biserică există mii de oameni care sunt suprasolicitați și care nu se hrănesc spiritual corespunzător. Oamenii vor să aibă o relație strânsă cu Dumnezeu și deși au făcut tot ce ține de așa-numita religie, totuși se simt goi.

În dorința lor de a-I plăcea lui Dumnezeu, au înlocuit căutarea lui Dumnezeu și ascultarea vocii Lui cu lucrarea pentru Dumnezeu fără a avea întotdeauna o direcție specifică de la El. El vrea ca noi să facem lucrările Împărăției, lucruri pe care El ne conduce să le facem; dar nu vrea să fim atât de ocupați cu activitatea religioasă, crezând că este El este mulțumit de sacrificiile noastre, pe care de fapt nici nu ni le-a cerut. Cum pot oamenii să facă lucrările lui Dumnezeu dacă nu și-au luat timp să audă de la El ce ar trebui să facă?


Cuvântul lui dumnezeu pentru tine astăzi: Întreabă-L pe Dumnezeu ce vrea El să faci și apoi fă din toată inima.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon