Lasă-te condus de înțelepciunea lui Dumnezeu, nu de sentimente

Lasă-te condus de înțelepciunea lui Dumnezeu, nu de sentimente

Căci Domnul dă înţelepciune; din gura Lui iese cunoştinţă şi pricepere. – Proverbe 2:6

Viața nu este distractivă atunci când ne lăsăm conduși de sentimente. Sentimentele se schimbă de la o zi la alta, de la o oră la alta, chiar de la o clipă la alta. Adesea ne mint. Pe scurt, nu putem avea încredere în sentimentele noastre.

Dar ca și urmași ai lui Hristos, noi putem alege să ignorăm emoțiile false și să trăim conduși de adevăr și de înțelepciune. Permite-mi să îți dau câteva exemple…

Poate că te-ai găsit într-o mulțime de oameni și te-ai simțit ca și cum toată lumea vorbește despre tine. Asta nu înseamnă că așa era. Poate crezi că nimeni nu te înțelege, dar asta nu înseamnă că nu o fac. S-ar putea să te simți neînțeles, neapreciat sau neîndreptățit, dar asta nu înseamnă că ești. Acestea sunt doar sentimente.

Trebuie să fim oameni maturi, disciplinați, hotărâți să trăim călăuziți de Duhul Sfânt. Este nevoie de un act constant al voinței, pentru a alege să faci lucrurile cum vrea Dumnezeu, nu cum vrei tu.

Chiar dacă ne simțim ocazional bombardați de emoții negative, nu putem permite acestor sentimente să ne controleze și să ne strice viața. În schimb, putem alege să căutăm adevărul – înțelepciunea, cunoașterea și priceperea divină.


Rugăciune

Doamne, de multe ori sentimentele mele sunt potrivnice înțelepciunii Tale și încearcă să mă înșele, dar nu le voi lăsa să-mi distrugă viața. Călăuzește-mă în adevărul Tău, ca să pot fi conectat la Tine și să nu fiu controlat de emoțiile mele veșnic schimbătoare.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon