Cum să-I experimentezi prezența în viața de zi cu zi

Cum să-I experimentezi prezența în viața de zi cu zi

Drept răspuns, Isus i-a zis: „Dacă Mă iubeşte cineva, va păzi cuvântul Meu, şi Tatăl Meu îl va iubi. Noi vom veni la el şi vom locui împreună cu el. —Ioan 14:23

Viața ne este aglomerată și plină de distrageri. Este atât de ușor să fim prinși cu treburile zilnice și cu grijile noastre, așa încât să pierdem din vedere ceea ce contează cel mai mult.

Există o relatare interesantă la sfârșitul celui de-al doilea capitol din Luca, când Maria și Iosif L-au dus pe Isus la Ierusalim pentru sărbătoarea Paștelui, când avea 12 ani. După terminarea sărbătorii, au plecat spre casă, presupunând că Isus era cu ei.

Mă întreb de câte ori presupunem că Dumnezeu este cu noi când ne vedem de treburile noastre.

Acum urmează partea interesantă. Maria și Iosif au parcurs un drum de o zi până să-și dea seama că Isus nu era cu ei, apoi a durat trei zile să-L găsească. Trei zile! Mesajul de aici este acela că e mai ușor să pierzi prezența specială a lui Dumnezeu decât să o recuperezi, odată ce ai pierdut-o.

Trebuie să fim atenți să rămânem în prezența lui Dumnezeu. Când facem aceasta, Dumnezeu Se simte ca acasă în inimile noastre.

Aceasta începe pur și simplu prin a asculta de Cuvântul Său. Angajamentul de a ne întoarce de la un comportament care Îl ofensează pe Dumnezeu este primul semn al maturității spirituale. Arată că îți pasă de ceea ce crede El.

Asta înseamnă că alegi să fii generos cu ceilalți, înveți să ierți, renunți la ofensele tale și alegi să trăiești în pace. Când ne alegem cuvintele cu grijă, mulțumindu-I lui Dumnezeu și încurajându-i pe ceilalți, ne vom simți conectați la Dumnezeu pe întreg parcursul zilei.


Rugăciune

Tată, Îți mulțumesc că ai făcut din inima mea casa Ta. Am nevoie de prezența Ta astăzi, Doamne. Ajută-mă să Te onorez cu gândurile și cuvintele mele și să pot fii o binecuvântare pentru cei din jurul meu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon