Fii concis!

Nu vă îngrijorați de nimic; ci, în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri. (Filipeni 4:6)

În timpul umblării i mele cu Dumnezeu, îmi amintesc de o perioadă când El m-a provocat să fac efortul de a-I cere în cât mai puține cuvinte posibile, ceea ce îmi doresc și ceea ce am nevoie. Aveam prostul obicei de a vorbi prea mult atunci când mă rugam. Continuam să fac asta, pentru că mă bazam pe ideea eronată cum că rugăciunile scurte nu sunt bune. Bineînțeles că și rugăciunile lungi, stăruitoare, sunt bune, dacă sunt sincere.

Când Dumnezeu m-a provocat să mă rog folosind cât mai puține cuvinte, El pur și simplu, mi-a cerut să fiu concisă și la subiect, apoi să-L aștept un timp înainte de a trece la alt lucru pentru care aveam nevoie să mă rog. Când am făcut așa, nu mi-a venit să cred câtă putere a venit în viața mea de rugăciune. Până în ziua de astăzi, când mă rog în felul acesta, simt mai mult puterea Duhului Sfânt și prezența Lui, decât dacă vorbesc mult. Am învățat că una dintre cele mai puternice și eficiente rugăciuni ale mele sunt: „Mulțumesc, Doamne!”, „O, Doamne, am nevoie de înțelepciunea Ta!”, „Dă-mi putere să continui, Doamne!” sau „Te iubesc, Isus!”. Și poate cel mai puternic dintre toate: „Ajutor!!!”. Vezi? Doar câteva cuvinte ne pot conecta cu Cerul, atunci când Îl chemăm pe Dumnezeu să lucreze în dreptul nostru. Nu lungimea rugăciunilor le face să fie eficiente, ci sinceritatea și credința din spatele lor.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Calitatea întotdeauna bate cantitatea, chiar și în rugăciune!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon