Încetează să mai ții scorul

Încetează să mai ții scorul

Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate; dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie – 1 Corinteni 13:5

Toți ajungem să fim răniți la un moment dat și de aceea este vital să învățăm să iertăm repede, ca să putem fi apoi puternici și sănătoși din punct de vedere spiritual. De exemplu, dacă cineva te-a rănit, nu-ți petrece următorii zece ani de viață rănindu-te singur, prin faptul că rămâi blocat în acea ofensă. Mai mult ca sigur celaltă persoană nici nu se mai gândește la tine, în timp ce tu ai rămas blocat acolo pentru ani de zile. Acest mod de a te raporta la o situație rănește mai departe o singură persoană: pe tine!

Când nu iertăm este ca și cum „am ține scorul”, privindu-ne pe noi mai buni decât pe cealaltă persoană. În anii de început ai căsniciei noastre, când eu și Dave ne agitam și ne înfuriam unul pe altul, îi readuceam aminte de lucruri din trecut pe care el nu și le mai amintea, dar care pe mine m-au deranjat. Dave mă întreba apoi mirat: „Unde le ții pe toate astea?”. Aveam loc pentru ele înlăuntrul meu; toate erau acolo, distrugându-mă încetul cu încetul. Și fiecare nouă greșeală a lui Dave s-a adăugat la acea listă, până a devenit un uriaș al amărăciunii în inima mea.

Mulțumesc lui Dumnezeu că am învățat că există un mod mai bun de a trăi! Când rămânem în dragostea lui Dumnezeu, trăim liberi de dorința de a mai ține „scorul” greșelilor celorlalți față de noi. Dacă astăzi suferi din pricina durerii cauzată de neiertare, cere-I lui Dumnezeu să te ajute să te oprești din a mai ține „socoteala” greșelilor celor din jurul tău. Astăzi poți să dai drumul amărăciunii.


Rugăciune

Doamne, nu vreau să mai țin „scorul” greșelilor și să trăiesc cu neiertare în inima mea. Le las pe toate înaintea Ta și te rog, ajută-mă să trăiesc prin dragostea Ta, care nu ține socoteala răului care a fost făcut.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon