Mărturisește și roagă-te

Mărturisiți-vă unii altora păcatele și rugați-vă unii pentru alții, ca să fiți vindecați. Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit (Iacov 5:16).

Păcatul ne separă de Dumnezeu. El ne face să ne simțim departe de Domnul; ne poate face să ne dorim să ne ascundem de El sau să nu vrem să vorbim cu El și ne poate face să fim departe de auzirea vocii Lui. Atunci când știm că am păcătuit, trebuie să Îi cerem iertare lui Dumnezeu și o vom primi, pentru că El ne promite că dacă ne pocăim, ne iartă. Lucrurile ascunse pot avea putere asupra noastră, așa că este foarte util să ne mărturisim păcatele altor oameni, așa cum ne spune versetul de astăzi.

Atunci când îți mărturisești greșelile altcuiva și ceri sprijin în rugăciune, în primul rând, este nevoie să găsești pe cineva în care să ai într-adevăr încredere, și în al doilea rând să dai la o parte mândria împărtășindu-ți luptele în smerenie. Dacă percepi acest lucru ca pe o provocare, cere-I lui Dumnezeu să te ajute să crești în umilință, pentru că rezultatele sunt extraordinare, dacă găsești un prieten în care poți să ai încredere și căruia poți să îi spui: „Mă lupt cu acest lucru și vreau să fiu liber. Sufăr și am nevoie să te rogi pentru mine!”.

Îmi amintesc că odată mă luptam cu gelozie față de un prieten. M-am rugat, dar încă eram măcinată de acest sentiment negativ, așa că i-am mărturisit lui Dave și i-am cerut să se roage pentru mine. Faptul că am scos gelozia la lumină, i-am nimicit puterea și am fost eliberată. Întotdeauna trebuie să mergi, mai întâi, la Dumnezeu, dar dacă ai nevoie de ajutorul unui prieten sau lider spiritual, nu lăsa ca mândria să-ți stea în cale.

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI:

Nu lăsa ca mândria să te oprească de la a te mărturisi altora, atunci când ai nevoie!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon