Schimbarea este bună

Schimbarea este bună

„Noi toţi privim cu faţa descoperită, ca într-o oglindă, slava Domnului şi suntem schimbaţi în acelaşi chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului.” (2 Corinteni 3:18)

Vreau să cresc și să văd schimbare în viața mea, și sunt sigură că și tu îți dorești același lucru. Vreau să văd schimbări în comportamentul meu. Vreau să văd progres constant. Spre exemplu, îmi doresc mai multă stabilitate. Vreau să arăt mai multă dragoste și să experimentez și celelalte roade ale Duhului Sfânt. Îmi doresc să fiu amabilă și să le arăt bunătate celor din jur, chiar dacă nu am o stare prea bună și am o zi proastă. Chiar când pare că sunt copleșită de circumstanțele în care mă aflu și că lucrurile nu funcționează așa cum mi-aș dori, totuși vreau să am caracterul lui Isus.

Prin puterea Duhului Sfânt care locuiește în noi, avem capacitatea de a fi fericiți, bucuroși și buni chiar și atunci când lucrurile nu merg așa cum ne dorim. Putem avea pace chiar și atunci când în jurul nostru este nesiguranță, când totul pare că este ne stă împotrivă și când suntem pe punctul de a ne pierde răbdarea și a ne enerva.

Pentru mine, cheia spre biruință a fost atunci când am înțeles, în sfârșit, că Dumnezeu mă schimbă prin harul Său, nu prin încercările mele disperate de a mă schimba. Am dus mulți ani povara unei lupte continue cu mine însămi, până am realizat că doar Dumnezeu are puterea de a-mi schimba interiorul, pas cu pas.

Acesta este modul în care Dumnezeu ne schimbă: ne descoperă un domeniu în care avem nevoie de ajustări, apoi așteaptă până când decidem să ne încredem în El, ca să ne dea putere să ne schimbăm.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon