Gjëra Të Mira Do Të Vijnë

Atëherë unë ju thashë: “Mos u trembni dhe mos kini frikë nga ata. Zoti, Perëndia juaj, që shkon para jush, do të luftojë ai vetë për ju, ashtu si ka bërë para syve tuaj në Egjipt LIGJI I PËRTËRIRË 1:29-30

A prisni me padurim çdo ditë me një frymë gëzimi dhe pritshmërie se gjëra të mira do të vijnë, apo zgjoheni çdo mëngjes të trembur ? Dikush mund të ketë frikë të shkojë në punë, të ngasë makinën në trafik, të pastrojë shtëpinë, ose të përballet me njerëz të vështirë. Djalli e përdor frikën për të vjedhur gëzimin tonë dhe për të na penguar të shijojmë jetën. Frika vjen pas ne agresivisht dhe nuk mund të mposhtet pasivisht.

Të lejosh ndjenjat dhe mendimet negative në mendjen tënde do të vjedhë gëzimin dhe paqen tënde. Por ju mund t’i besoni Perëndisë t’ju ndihmojë me çdo gjë që keni nevojë të bëni. Dhe ndërsa Ai ju jep hir, gjëja nga e cila kishit frikë rezulton të mos jetë aq e keqe në fund të fundit. Ne mund të zgjedhim të besojmë që Jezusi shkon përpara nesh dhe bën një rrugë për ne. Kur një projekt duket i vështirë ose i pakëndshëm, mos kini frikë prej tij. Nëse do ta bëni atë, do ta shijoni gëzimin e punës tuaj.

Si të krishterë, ne mund të gjejmë gëzim edhe në rrethana të pakëndshme, sepse prania e Perëndisë është me ne. Ne mund ta shijojmë jetën tonë me Të në mes të kushteve të vështira dhe të vështira. Gëzimi ynë vjen nga Ai që është brenda nesh, jo nga ajo që është rreth nesh.


Nëse e vendosim në mendjen tonë, mund të shijojmë gjithçka që bëjmë në jetë. Aty ku Zoti udhëzon, Ai siguron.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon