Verovati Bogu kroz emocionalna iskušenja

Verovati Bogu kroz emocionalna iskušenja

’’govoreći: ’Oče, ako hoćeš, ukloni ovu čašu od mene. Ali neka ne bude moja volja, nego tvoja.’’Luka 22:42

Odrastanje u zrelog hrišćanina koji sledi Svetog Duha nije nešto što se dešava preko noći – to je proces učenja za koji je potrebno vreme. Malo po malo, Bog testira naše emocije, pružajući nam priliku za rast.

Bog dopušta da prolazimo kroz teške situacije koji mogu da uzburkaju naše emocije. U tim trenucima postajemo svesni koliko smo emocionalno nestabilni i koliko nam je potrebna Božija pomoć.

Isus je primer ovoga. Noć pre nego što je umro za naše grehe bio je u velikom emotivnom nemiru. Nije želeo da umre, ali je prešao preko svojih emocija i molio se: ’’Neka bude Tvoja volja Bože, ne moja.’’ Stvari se sigurno nisu odmah poboljšale, ali je na kraju Isus izašao kao pobednik nad najvećim iskušenjem.

I ti možeš pobediti u svojim emocionalnim iskušenjima. Isus se nije vodio svojim osećanjima, ne moraš ni ti. Kada te stvari emotivno uzdrmaju, iskoristi taj trenutak i posmatraj to kao priliku da zakoračiš na mesto apsolutnog poverenja u Boga.


Početak molitve

Gospode, znam da mogu da ti verujem kada dođu emocionalna iskušenja. Uz Isusa kao svog primera, kažem: Neka bude Tvoha volja, ne moja. Ti znaš šta je najbolje za mene i u potpunosti ti verujem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon