Od lošeg do dobrog

Od lošeg do dobrog

‘’Vi ste to naumili za moje zlo, ali Bog je to naumio za dobro, da bi izvršio ono što se danas događa, da spase mnoge živote.’’ —Postanje 50:20

Bog želi da obnovi tvoju dušu. Što si mu bliže više doživljavaš Njegovo isceljenje, snagu i obnovu. Uzeće te sa pogrešnog puta i vratiti na pravi. Josif je dobar primer iz Biblije kako Bog uzima ono što je namereno za zlo i okreće na dobro. U toj dramatičnoj sceni u Postanku 50:20 Josif govori svojoj braći kako je zlo koje su nameravali da mu učine Bog upotrebio za dobro, da spase njih, njihove porodice i stotine hiljada ljude u vreme gladi. Za svoj život ne mogu iskreno da kažem da mi je drago što sam bila zlostavljana. Ali kroz silu opraštanja i predanja bola Bogu, On me je izlečio i učinio boljom, jačom, empatičnijom i duhovno moćnijom osobom. On je obnovio moju dušu i odagnao strah i nesigurnost. Zbog toga sam sposobna da verujem, volim, praštam i živim. Istu stvar On može da učini i za tebe.


Ako su ti se dogodile loše stvari u životu, zapamti ovo: samo Bog može da preokrene tvoju situaciju. On može od lošeg da načini dobro.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon