Моліться й будьте вдячні

Моліться й будьте вдячні

А Даниїл, коли довідався, що було написане те писання, пішов до свого дому… і в три усталені порі на день він падав на свої коліна, і молився та славив свого Бога, бо робив так і перед тим. —Даниїл 6:11

Прагнучи почути голос Бога, вам конче потрібно мати вдячне ставлення, адже саме на нього відгукується Бог, до речі, як і у випадку з хвалою й поклонінням. Таке ставлення надзвичайно подобається Господу, адже воно зігріває Його серце. Тож щоразу, коли своїм вдячним ставленням ми догоджаємо Богові, наші з Ним стосунки стають більш глибокими й близькими, а відтак якіснішими й більш плідними. На додачу наше вдячне ставлення дає нам можливість отримати від Господа більше благословень. Не будь ми вдячні Богові за те, що вже маємо, то задля чого Йому давати нам щось інше як привід для нових бурчань і ремствувань? З іншого боку, помічаючи, як ми щиро цінуємо і великі благословення, і дрібниці, дякуючи за них від усього серця, Господь забажає ще більше нас заохотити й благословити. Як сказано в Посланні до Филип’ян 4:6, усім нашим проханням має передувати подяка — інакше кажучи, ми повинні дякувати Богові за все, що вже маємо, і заздалегідь висловлювати Йому свою вдячність за те, що Він почує наші молитви й обов’язково відповість на них! Незалежно від того, про що ми молимося, всі наші прохання мають супроводжуватися подякою. Починати кожну без винятку молитву з подяки — це прекрасна звичка, яку кожному з нас конче потрібно виробити. Прикладом, розпочинаймо всі наші молитви зі слів: “Дякую Тобі за все, що Ти вже зробив у моєму житті. Ти такий чудовий, Боже, я дуже люблю Тебе й дякую Тобі за все”.

Принагідно хочу наполегливо порадити вам: дослідіть своє життя й почніть звертати увагу на власні думки й слова, особливо на те, як часто ви висловлюєте подяку Богові. Чи постійно ви бурчите й скаржитеся? Або ж, навпаки, маєте вдячне ставлення? Дозвольте кинути вам виклик: просто спробуйте цілий день прожити, жодного разу не поскаржившись. Виробіть у себе вдячне ставлення, незалежно від ситуації.

І наостанок, найкраще з усього, що можете зробити, — це стати неймовірно вдячною людиною. Відтак ви побачите, як ваші стосунки з Богом стануть набагато міцніші й більш довірливі, і зрештою Він виллє на ваше життя такі благословення, про які годі було й мріяти.

СЛОВО ВІД БОГА НА СЬОГОДНІ: Замість постійно скаржитися, візьміть за звичку повсякчас дякувати Богові.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon