Почніть радіти!

Почніть радіти!

Я зрадів, коли мені сказали: Ходімо до Господнього дому! —Псалом 121:1, УТТ

Ми, християни, маємо так багато благословень! Уявіть, ми можемо знати Бога особисто, чути Його голос, відчувати Його любов, довіряти Йому, усвідомлюючи, що Він робить усе в наших інтересах, і радіти з того, що Він тримає кожен аспект нашого життя під контролем. У нас безліч підстав для радості! Ми радо вітаємо багато різних речей у нашому житті, то чому б нам не почати радіти своїм стосункам із Богом?

Люди часто називають будь-який видимий прояв радості, з духовної точки зору, “надмірною емоційністю”. Та я врешті-решт усвідомила, що саме Бог дав нам емоції. Хоча Господь і проти того, щоб ми дозволяли їм керувати нашим життям, та все одно відвів їм не останню роль. Наділяючи нас емоціями, Бог мав на меті зробити нас спроможними відчувати задоволення й радіти. По-справжньому насолоджуючись спілкуванням із Богом, чому ми не можемо відкрито виразити певні емоції з цього приводу? Чому наше духовне життя має бути сухим і нудним, мертвим і млявим? Невже християнство повинно знаходити своє вираження лише в похмурих обличчях, сумній музиці, дотриманні традицій і виконанні безрадісних ритуалів? Звісно, ні!

У нашому вірші на сьогоднішній день цар Давид каже, що почав радіти, коли йому запропонували піти в Божий дім. У Другій книзі Самуїла 6:14 описується, як він танцював перед Богом “усією своєю міццю”. Також Давид грав на арфі, співав Богові й дуже радів, перебуваючи в Його присутності. Але все це відбувалося за часів Старого Заповіту. Сьогодні ми живемо у Новому Заповіті, і згідно з ним кожен, хто вірить у Христа, має бути сповнений надії, радості й миру (див. До Римлян 15:13). Нам більше не треба мучитися й прикладати зусилля для того, щоб отримати Боже прийняття. Ісус уже зробив нас прийнятними для Бога завдяки Своїй благодаті — з цього ми черпаємо свій мир і спокій. Більше нам не треба виправдовуватися за допомогою добрих справ, адже виправдання ми отримуємо за вірою. Отож ми спроможні чути Божий голос і насолоджуватися Його присутністю. Нині ми вільні від будь-якого ярма! Хіба ж цього замало, щоб радіти?!


СЛОВО ВІД БОГА НА СЬОГОДНІ: Запишіть у своєму щоденнику десять причин для своєї радості від стосунків із Богом.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon