Živi poput Krista

Živi poput Krista

„I reče Bog: “Načinimo čovjeka na svoju sliku, sebi slična, da bude gospodar ribama morskim, pticama nebeskim i stoci – svoj zemlji – i svim gmizavcima što puze po zemlji!“ – Postanak 1: 26

U Postanku 1:26, kada je Bog rekao: „Načinimo čovjeka na svoju sliku, sebi slična… ”, ova slika se ne odnosi na fizičku sličnost, već na karakternu. Stvoreni smo kako bismo nasljedovali Njegov lik, Njegovu prirodu, karakter koji se ogleda u Njegovom Sinu, Isusu.

Najveći cilj svakog vjernika je sličnost Kristu. To je naš najveći životni poziv. Uzbudljivo je znati da možemo biti toliko bliski u svom odnosu s Gospodinom da počinjemo rješavati situacije onako kako bi Isus postupao u njima i odnositi se prema ljudima onako kako bi se On odnosio prema njima. Naš je cilj htjeti činiti stvari onako kako bi to učinio Isus.

Isus je naš primjer. U Ivanu 13:15, rekao je svojim učenicima, nakon što su im je poput sluge oprao noge: „Primjer sam vam dao da i vi činite kao što ja vama učinih.“ Svaki dan i na svaki način gledaj u Isusa i slijedi primjer koji ti je ostavio u Bibliji.


Bog će milostivo nastaviti raditi sa svakim od nas dok ne dođemo do mjesta gdje ćemo, u svakoj životnoj situaciji, postupati kao što bi Isus postupao.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon