Ugodnije i sigurnije u molitvi

Ugodnije i sigurnije u molitvi

„Bez prestanka molite!“ – 1. Solunjanima 5:17

Što smo bliži u našem odnosu s Bogom, to smo sigurniji u molitvi. Istina je da Bog želi da budemo sigurniji, da nam je ugodno u molitvi, i da nam to postane poput disanja – radnje bez napora koju činimo svaki trenutak kad smo živi. Za disanje se ne moramo boriti ili se naprezati, a nećemo ni u molitvi ako razumijemo njezinu jednostavnost.

Moliti se bez prestanka kao što Pavao govori u 1. Solunjanima 5:17, ne znači da moramo biti u nekoj vrsti službene molitve svaki trenutak dvadeset četiri sata dnevno. To znači da cijeli dan možemo biti u molitvenom stavu. Dok se susrećemo sa svakom situacijom ili kad nam padnu na pamet stvari na koje trebamo obratiti pažnju, možemo ih jednostavno donijeti Bogu u molitvi. Često kažem: „Moli se kroz dan.“

Ne zaboravi: dužina, glasnost ili rječitost molitve nisu ono što molitvu čini moćnom – molitva je snažna kad je iskrena i kad je vjera podupire.


Možemo se moliti bilo gdje, bilo kada i o bilo čemu. Naše molitve mogu biti glasne ili tihe, duge ili kratke, javne ili privatne – najvažnije je da se molimo.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon