Neću odustati

Neću odustati

„Sve mogu u Onome koji me jača![ Spreman sam na sve i mogu sve kroz Krista koji mi ulijeva unutarnju snagu; dostatan sam u Kristovoj dostatnosti].“ – Filipljanima 4:13 prošireni prijevod

Tako često mi netko dođe po savjet i molitvu, a kad im kažem što kaže Riječ Božja ili što mislim da Duh Sveti govori, njihov odgovor je: „Znam da je to ispravno; Bog mi pokazuje isto. Ali, Joyce, jednostavno je preteško.“ Ovo je jedan od najčešće izrečenih izgovora koje čujem od ljudi.

Kad sam u početku počela čitati u Božjoj Riječi o tome kako bih mogla postati sličnija Isusu, a zatim to usporedila s onim gdje sam bila, također sam rekla: „Želim činiti stvari po Tvome, Bože, ali to je tako teško.“ Bog mi je milostivo pokazao da je to laž koju neprijatelj pokušava ubrizgati u naš um kako bi nas natjerao da odustanemo. Ali Božje zapovijedi nam nikada nije previše teško slijediti ako ih činimo Kristovom snagom.

Hodati u poslušnosti Bogu nije preteško jer nam je dao svoga Duha da snažno djeluje u nama i da nam pomogne u svemu što od nas traži (vidi Ivan 14:16). On je u nama i cijelo vrijeme s nama kako bi nas osposobio raditi ono što sami ne možemo ili s lakoćom raditi ono što bi nam bilo teško bez Njega!


Stvari postaju teške kada ih pokušavamo učiniti u svojoj snazi, a da se ne oslanjamo na Božju milost.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon