Tri moćne riječi za tvoj život

Tri moćne riječi za tvoj život

„Ne bojte se!“ – reče Mojsije narodu. „Stojte čvrsto pa ćete vidjeti što će vam Jahve učiniti da vas danas spasi: Egipćane koje danas vidite nikad više nećete vidjeti.“ – Izlazak 14:13

Isus je rekao da je đavao lažac i otac svih laži (Ivan 8:44). Istina nije u njemu. On pokušava upotrijebiti laž kako bi zaveo Božji narod u strah kako ne bi bili dovoljno odvažni biti poslušni Gospodinu i ubrali blagoslove koje im On sprema.

Često je strah od nečega gori od same stvari. Ako budemo hrabri i odlučni učiniti sve čega se bojimo, otkrit ćemo da to nije ni približno tako loše kao što smo mislili da će biti.

Kroz Božju Riječ nailazimo da Gospodin govori svojim učenicima: „Ne bojte se.“ Vjerujem da je razlog zašto je to učinio bio da ih ohrabri kako ne bi dopustili Sotoni oteti im blagoslov.

Na isti način, budući da zna da smo skloni strahu, Gospodin nas i dalje potiče da se probijamo prema onome što je pred nama i vršimo Njegovu volju. Zašto? Jer zna da nas očekuju veliki blagoslovi.

Neprijatelj ti želi reći da je tvoja trenutna situacija dokaz da će tvoja budućnost biti promašaj, ali Biblija nas uči da bez obzira na naše trenutne okolnosti, s Bogom ništa nije nemoguće (Marko 9:23).


Život ti sprema pobjedu ako ove tri riječi primijeniš u praksi: Ne boj se.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon