Odbaci prošle propuste i napravi nove izbore

Odbaci prošle propuste i napravi nove izbore

„Zato ako je netko [pricijepljen] na Krista, Mesiju, on je [sasvim novo stvorenje], nova tvorevina; staro [prijašnje moralno i duhovno stanje] je prošlo. Gle, svježe i novo je došlo!“ – 2. Korinćanima 5:17

Pogrešni izbori izazivaju žaljenje, a kada iskusimo žaljenje, trebamo se nositi s tim i naučiti iz toga kako praviti bolje izbore u budućnosti.

Ja sam razumjela iz prve ruke kako pogrešni izbori dovode do žaljenja. Sjećam se vremena, prije nekoliko godina, kad bih pogledala sebe i svog muža, vidjela bih primjetnu razliku između nas dvoje. On je cijeli svoj život trenirao, bio je i jest zdrav, snažan i u dobroj fizičkoj kondiciji.

Jedno vrijeme sam žalila što nisam kao on, ali sam shvatila da mogu nešto poduzeti povodom toga. Sada redovito vježbam i zadivljena sam pozitivnim učinkom koji sam ostvarila. Biblija kaže da si u Kristu novo stvorenje. Ne moraš živjeti kao što si nekada živio, nego možeš napraviti nove, bolje izbore osnažene Duhom Svetim. Ako počneš žaliti nad nekim prošlim nemudrim izborima, nemoj misliti kako je kasno da bilo što poduzmeš. Umjesto toga, počni raditi ono što je ispravno i zatim se drži toga.

Kad počneš donositi bolje odluke, počet ćeš uživati u novim Božjim blagoslovima svaki dan.


Molitva

Duše Sveti, znam da sam postao novo stvorenje. Ne želim živjeti u žaljenju. Pomozi mi napraviti dobre izbore kako bih mogao uživati u budućnosti koju imaš za mene.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon