Kad se osjećaš obeshrabreno

Kad se osjećaš obeshrabreno

„Vjerujem da ću uživati dobra Jahvina u zemlji živih.“ – Psalam 27:13

Svi smo se nekad u životu razočarali. Bilo bi iznenađujuće ako bi prošao tjedan, a da nismo doživjeli neko razočaranje. Mi se krećemo u određenom smjeru, ali ako se stvari ne dogode na određeni način, mi se razočaramo. Razočaranje koje se ne riješi postaje obeshrabrenje. Ako ostajemo obeshrabreni jako dugo, vjerojatno će nas to razoriti. Tako smo nesposobni podnijeti bilo što.

Mnogi razoreni kršćani žive poraženim životom jer nisu naučili kako se nositi s razočaranjem. Sve je najvjerojatnije započelo s malim razočaranjima koja nikad nisu bila riješena kako treba. Božja volja nije da živimo razočaranim, uništenim i potlačenim životom. Kad se razočaramo, možemo odlučiti unatoč svemu nastaviti prema cilju kako se ne bismo obeshrabrili, a zatim nas obeshrabrenje slomilo.

Kad naučimo polagati našu nadu u Isusa, našu Stijenu (1. Korinćanima 10:4) i suprotstavljati se đavlu (1. Petrova 5: 8-9), možemo živjeti u radosti i miru Gospodnjem, bez malodušnosti.


Odluči se oštro suprotstaviti đavlu kako bi mogao živjeti u punini života koju ti je Bog pružio kroz svog Sina, Isusa Krista.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon