Ljubav iskazuje poštovanje

Ljubav iskazuje poštovanje

„Blagost vaša neka je znana svim ljudima! Gospodin je blizu!“ – Filipljanima 4:5

Ljubav je velikodušan, nesebičan čin. Sebična osoba očekuje da svi budu kao on i da im se sviđa ono što se njemu sviđa, ali ljubav poštuje različitosti u drugim ljudima.

Poštivanje individualnih prava je vrlo važno. Da je Bog želio da svi budemo isti, ne bi svakom od nas dao drugačije otiske prstiju. Mislim da samo jedna činjenica dokazuje da smo stvoreni jednaki, ali ipak različiti. Svi imamo otiske prstiju, ali svi su različiti!

Svi mi imamo različite sposobnosti, različite simpatije i antipatije, različite ciljeve u životu, različite motivacije, a popis se nastavlja nema kraja. Izgledamo drugačije, ima nas u svim veličinama i oblicima, a svatko od nas je jedinstven.

Ljubav s poštovanjem oslobađa druge da budu ono za što su stvoreni. Sloboda je jedan od najvećih darova koju možemo dati. To je ono za što je Isus došao, a ljubav nam dopušta dati ju drugima.

Božja ljubav prema nama bezuvjetna je i mi bismo trebali naučiti voljeti druge na isti način. Budi velikodušan s milosrđem i uvijek vjeruj u najbolje.


Bezuvjetna ljubav nesebično voli sebične, velikodušno daje škrtima i neprestano blagoslivlja nezahvalne ljude.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon