Preko i iznad

Preko i iznad

„Bog dade Danielu te nađe dobrohotnost i smilovanje u dvorjaničkog starješine.“ – Daniel 1:9

Priča o Danielu i hebrejskoj djeci koja su pronašla naklonost kod babilonskog kralja možda je poznata priča, ali ne smijemo propustiti pouku o tome kako je Božja nadnaravna naklonost bila s njima nakon što su odvedeni daleko od njihovih domova i obitelji.

Zbog svojih grijeha protiv Gospodina, narod Jude odveden je u zatočeništvo u Babilon. Tamo su neki od najperspektivnijih od njih, uključujući Daniela i tri njegova prijatelja, izabrani da postanu osoblje babilonskog kralja. Kao dio svog trogodišnjeg treninga, ti su se mladići trebali hraniti hranom bogatom mesom i vinom s kraljevog stola. Međutim, Daniel i njegovi prijatelji odlučili su da se ne skrnave ovom hranom i zatražili su da im se omogući slijeđenje vlastite hebrejske dijete.

Odbili su kompromitirati svoja uvjerenja, a rečeno nam je da je Gospodin dao Danielu ‘naklonost, suosjećanje i ljubaznost’. Imali su dopuštenje slijediti vlastiti način prehrane sve dok im nije štetila. Naravno, ne samo da im nije naškodilo, već ih je ojačalo i učinilo zdravijima te su tako bili izabrani za pouzdane savjetnike.


Uvijek čvrsto stoji u svojim uvjerenjima i ne pravi kompromise. Na kraju ćeš primiti nagradu!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon