Alege standardele lui Dumnezeu, nu ale lumii

Alege standardele lui Dumnezeu, nu ale lumii

Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi, nu se opreşte pe calea celor păcătoşi şi nu se aşază pe scaunul celor batjocoritori! – Psalmul 1:1

Trăirea diferită față de lumea care nu Îl cunoaște pe Dumnezeu implică alegerile pe care le facem cu privire la conversațiile noastre, la modul în care ne îmbrăcăm, ce citim și ce programe de televiziune sau filme urmărim. De asemenea, are de a face cu modul integru prin care alegem să ne trăim viața, în interacțiune cu alții, dar și cum ne conducem afacerile sau ne împlinim profesia.

Ca și creștini, avem nevoie să ne încurajăm unii pe alții să trăim după standardele dumnezeiești și să ne opunem presiunii pe care o exercită lumea. Un citat cunoscut ne oferă următor sfat bun: „Fii atent la gândurile tale, pentru că ele vor deveni cuvinte. Fii atent la cuvintele tale, pentru că ele vor deveni acțiuni. Fii atent la acțiunile tale, pentru că ele vor deveni obiceiuri. Fii atent la obiceiurile tale, pentru că ele îți definesc caracterul. Fii atent la caracterul tău, pentru că el îți alege destinul”.

Unul dintre marile daruri ale lui Dumnezeu pentru omenire este voința liberă de a face alegeri. Dacă dorim să ne bucurăm de binecuvântările pe care El le are pentru noi, trebuie să alegem un stil de viață care se aliniază Cuvântului lui Dumnezeu, care se potrivește cu valorile Cuvântului Său și care nu va reflecta standardele decăzute ale lumii.

Vă provoc să luați decizia de a-L sluji deplin pe Dumnezeu, punându-L pe primul loc în tot ceea ce faceți.

Rugăciune

Doamne, nu doresc să trăiesc după standardele lumii. Te pun pe tine pe primul loc în viața mea, pentru că știu că ale Tale căi sunt cele mai bune.  

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon