Botezul cu Duhul Sfânt

„Deci, dacă voi, care sunteți răi, știți să dați daruri bune copiilor voștri, cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce I-L cer!” (Luca 11:13)

Versetul de astăzi promite că Dumnezeu va da Duhul Sfânt celor care I-L cer. Poți să-I ceri lui Dumnezeu să te boteze și să te umple cu Duhul Sfânt chiar acum, acolo unde ești. Ai putea rosti următoarea rugăciune:
„Tată, în Numele lui Isus, Îți cer să mă botezi cu Duhul Sfânt și să-mi dai toate semnele care însoțesc această umplere. Dă-mi îndrăzneala primită de cei pe care i-ai umplut în ziua Cincizecimii și binecuvântează-mă și cu daruri spirituale, după voia Ta.”

Acum, ar trebui să îți mărturisești credința, spunând cu voce tare: „Cred că am fost umplut cu Duhul Sfânt și că nu voi mai fi la fel.”

Dacă ai spus rugăciunea de mai sus sau una asemănătoare, așteaptă-L în tăcere pe Dumnezeu și crede că ai primit ceea ce I-ai cerut. Dacă nu crezi că ai primit acest dar, chiar dacă l-ai fi primit, va fi ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Vreau să subliniez din nou că e important să ai credință că ai primit acest dar, nu să tragi concluzii pe baza sentimentelor tale. De-a lungul zilei, meditează la faptul că Dumnezeu locuiește în tine, și că prin El poți să faci tot ceea ce trebuie să faci.
A fi plin cu Duhul Sfânt este una din cele mai importante experiențe care i se pot întâmpla unui credincios. Prezența Lui îți dă curaj, speranță, pace, bucurie, înțelepciune și multe alte binecuvântări spirituale. Caută-L din toată inima, în fiecare zi!


Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi: Asigură-te că Îl cauți pe Dumnezeu pentru ceea ce este El și pentru bucuria prezenței Sale, nu pentru ceea ce poate face pentru tine!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon