Caută-L pe Dumnezeu neîncetat

Caută-L pe Dumnezeu neîncetat

Au venit şi au dat de ştire lui Iosafat, zicând: „O mare mulţime înaintează împotriva ta…” În spaima sa, Iosafat şi-a îndreptat faţa să caute pe Domnul şi a vestit un post pentru tot Iuda. –  2 Cronici 20:2-3

Când împăratul Iosafat a avut nevoie să audă de la Dumnezeu, el a proclamat un post pentru întregul regat al lui Iuda. Toți oamenii s-au adunat să-L caute pe Domnul pentru ajutor, tânjind după El din toată inima.

Iosafat a proclamat un post pentru a-și demonstra sinceritatea față de Dumnezeu și nevoia lui după El. Dacă vrei să auzi de la Dumnezeu, ia în considerare să te lipsești de câteva mese și folosește acest timp pentru a-L căuta pe El. Oprirea televizorului și petrecerea timpului cu Dumnezeu nu este o idee proastă, cum nici statul acasă câteva seri pentru a-L căuta pe Dumnezeu, în loc să ieși cu prietenii și să le ceri sfaturi și păreri. Alături de alte discipline acste acțiuni pe care le faci dovedesc că înțelegeți cât de important este să auzi ce îți spune Dumnezeu.

Unii oameni Îl caută cu seriozitate pe Dumnezeu doar atunci când au probleme, dar trebuie să-L căutăm intens tot timpul. Dumnezeu mi-a vorbit odată că motivul pentru care mulți oameni au atâtea probleme este că Îl caută doar când sunt în necaz. Mi-a arătat că dacă ar înlătura problemele unora, aceștia nu L-ar căuta deloc. El mi-a spus: „Caută-mă ca și cum ai fi disperată tot timpul și atunci nu te vei simți disperată în realitate”. Cred că acesta este un sfat bun și te încurajez să îl urmezi în fiecare zi.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi:

Nu aștepta până când ai probleme ca să Îl cauți pe Dumnezeu; caută-L tot timpul.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon