Cheia Spre Ungerea Lui Dumnezeu

Cheia spre ungerea lui Dumnezeu

Să vorbeşti copiilor lui Israel şi să le spui: ”Acesta Îmi va fi untdelemnul pentru ungerea sfântă, printre urmaşii voştri. Să nu se ungă cu el trupul niciunui om şi să nu faceţi un alt untdelemn ca el după aceeaşi întocmire; el este sfânt, şi voi să-l priviţi ca sfânt.” Exodul 30:31-32

Nu am nimic de oferit oamenilor, doar ungerea (prezența și puterea) lui Dumnezeu care este peste viața mea. Nu sunt dăruită; nu cânt și nu fac alte lucruri care ar putea să-i încânte pe oameni. Pur și simplu vorbesc adevărul Cuvântului lui Dumnezeu. Ofer o perspectivă biblică asupra trăirii în victorie și a ascultării lui Dumnezeu în moduri practice. Le spun oamenilor cum să se schimbe pentru a se putea bucura mai mult de viața lor și le spun cum să crească spiritual. Învăț oamenii din Cuvântul lui Dumnezeu în moduri care îi ajută în viața lor de zi cu zi. Prin harul lui Dumnezeu, această slujire ajunge la milioane de oameni din întreaga lume, dar trebuie să am ungerea lui Dumnezeu pentru a face ceea ce El m-a chemat să fac – sau nu am nicio valoare pentru nimeni. Am învățat că nu voi purta ungerea lui Dumnezeu dacă nu umblu în dragoste, pentru că Dumnezeu nu unge firea (propriile noastre dorințe și comportamente egoiste).

Am citit în versetul de astăzi că atunci când untdelemnul a fost turnat pe preoți în Vechiul Testament, corpul lor nu putea fi uns cu el. Dumnezeu nu unge comportamentul firesc. Trebuie să umblăm cu adevărat în dragoste, deoarece aceasta ajută și mărește ungerea asupra vieții noastre, iar ungerea este ceea ce ne împuternicește să facem ceea ce Dumnezeu ne-a chemat să facem. Ungerea lui Dumnezeu este prezența și puterea Lui și ne permite să facem cu ușurință ceea ce nu am putea realiza niciodată cu vreo cantitate de luptă de unul singur. Cu toții avem nevoie de ungerea lui Dumnezeu. Nu trebuie să ai o așa-zisă slujbă „spirituală” pentru a avea nevoie de ungerea lui Dumnezeu. Avem nevoie de ea ca să fim părinți buni, să avem căsnicii de succes, să fim prieteni buni și, practic, în tot ce facem.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Ai nevoie de prezența și puterea lui Dumnezeu (ungerea) ca să ai succes în orice.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon