Cum iertarea și răbdarea îți pot ajuta căsnicia

Cum iertarea și răbdarea îți pot ajuta căsnicia

Unii, fiindcă s-au depărtat de aceste lucruri, au rătăcit şi s-au apucat de flecării. – 1 Timotei 1:6

Când unul dintre parteneri rămâne agățat de ofensa și durerea pe care celălalt i-a provocat-o, nivelul de calitate  al căsniciei este scăzut. Știu că este greu să te deschizi după ce ai fost rănit, însă nimeni nu promite că nu vei fi rănit când iubești pe cineva. De fapt, nu poți iubi cu adevărat  fără a fi dispus să fii și rănit. E imposibil.

Dragostea adevărată demonstrază milă și iertare. Dragostea continuă să dăruiască celuilalt încă o șansă. Dragostea este gata să se încreadă în celălalt din nou și din nou, așteptând ca data viitoare să facă lucrul corect și nădăjduind spre ce este mai bun.

S-ar putea ca în căsnicia ta să existe multe răni ale trecutului amestecate cu micile greșeli zilnice. Totuși, trebuie să decizi să dai drumul la ceea ce te ține și te irită. Roagă-te apoi și spijinește-te pe Domnul ca să îți dea har și putere să ierți cu adevărat.

Dacă în căsnicie te lupți cu neiertarea, roagă-L pe Domnul să-ți arate ce a cauzat amărăciune și resentimente. Vei fi surprins de ceea ce Dumnezeu îți va descoperi și când vei vedea adevărul, alege să dai drumul ofensei. Decide să îți ierți partenerul și să ai răbdare, în timp ce îl tratezi cu dragostea necondiționată și uimitoare a lui Dumnezeu.


Rugăciune

Doamne, pentru căsnicia mea, îmi doresc să fie cât se poate de bună. Ajută-mă să ier și să am răbdare, pentru a-mi iubi partenerul așa cum Tu dorești.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon