Dumnezeu vorbește ca să ne corecteze

Dumnezeu vorbește ca să ne corecteze

Căci Domnul pedepseşte pe cine-l iubeşte (Evrei 12:6).

Cu toții avem nevoie să fim corectați uneori și cred că dorința lui Dumnezeu este să ne vorbească și să ne corecteze înainte să folosească alți oameni sau situații pentru a ne corecta. Corecția este unul dintre cele mai grele lucruri de primit, mai ales când aceasta vine prin alții, așa că Dumnezeu preferă să ne ajute să rezolvăm lucrurile în privat. Dar dacă nu știm cum să Îl lăsăm să ne corecteze în privat sau dacă nu primim această corecție, El poate să ne corecteze în mai multe feluri în public.

Odată slujeam într-o țară străină. Eram într-un restaurant încercând să explic chelnerului ce aș dori să mănânc, doar că el nu vorbea prea multă engleză iar eu nu vorbeam limba lui deloc. Curând atât în atitudinea mea cât și în tonul vocii mele a intervenit frustrarea. M-am comportat rău în fața unor oameni care știau că sunt în acea țară ca să slujesc și bineînțeles, comportamentul meu față cu ei, a contat.

Am știut că m-am comportat urât, dar Dumnezeu a vrut să îmi dau seama și mai bine, așa că atunci când Dave și cu mine ne-am întors la hotel, el a comentat evenimentul și mi-a spus că nu am fost un bun exemplu pentru ceilalți.

Deși am știut că are dreptate, și am știut că Dumnezeu îl folosește ca să mă facă să înțeleg cât de important este comportamentul meu, instinctul meu a fost acela de a îndrepta degetul spre Dave și a-l acuza de comportamente similare din trecut. Făcând acest lucru de fapt, nu am primit corecția așa cum ar fi trebuit și Dumnezeu ar fi putut să mă corecteze într-un alt mod, probabil unul mai rușinos și dureros.

Începe să te rogi și să Îi ceri lui Dumnezeu să te ajute să primești corecția de la El și să te ajute să înțelegi când  El trimite corecția prin alți oameni, știind că întotdeauna este pentru binele tău.


Cuvântul lui dumnezeu pentru astăzi: Nu te împotrivi corecției lui Dumnezeu!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon