Este ca și cum ai merge la bancă

În El avem, prin credinţa în El, slobozenia şi apropierea de Dumnezeu cu încredere. (Efeseni 3:12)

Nu ar trebui să ne simțim niciodată nesiguri atunci când ne apropiem de Dumnezeu în rugăciune. El ne cunoaște toate punctele slabe și ne iubește oricum. Dumnezeu vrea să ne dea mai mult decât suficient și trebuie să cerem cu îndrăzneală.

A ne apropia cu îndrăzneală de Dumnezeu în rugăciune poate fi asemănător cu mersul la o bancă pentru a scoate bani. Dacă știu că am cincizeci de dolari în bancă pentru că i-am depus acolo săptămâna trecută, nu voi ezita să ii scot pe toti cincizeci dacă vreau. Știu că am banii; sunt ai mei și îi pot scoate din bancă dacă vreau. Când îmi prezint cererea, mă aștept să primesc cei cincizeci de dolari. Trebuie să ne apropiem de Dumnezeu cu același tip de îndrăzneală, nu din cauza propriei noastre neprihăniri, ci datorită privilegiului de a fi împreună moștenitori cu Isus. Avem nevoie să înțelegem ce este disponibil pentru noi datorită lui Isus și trebuie să ne rugăm cu încredere, cu o așteptare deplină că vom primi ceea ce ne aparține.

Dumnezeu ne-a pus la dispoziție provizii extraordinare în Hristos și trebuie pur și simplu să cereți în numele lui Isus binecuvântările pe care El le-a caștigat deja pentru noi. Când ne luptăm cu sentimente de nevrednicie, ar trebui să mergem la Cuvântul lui Dumnezeu și să Îl lăsăm să ne amintească privilegiile pe care le avem ca și copii ai lui Dumnezeu. Îi cerem Duhului Sfânt să ne ajute să intrăm cu îndrăzneală în prezența lui Dumnezeu și să primim ajutorul de care avem nevoie pentru că „Însuşi Duhul adevereşte împreună cu duhul nostru că suntem copii ai lui Dumnezeu, moştenitori ai lui Dumnezeu şi împreună moştenitori cu Hristos” (Romani 8:16-17). El ne va vorbi și ne va aminti că aparținem lui Dumnezeu!

Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Ești copilul lui Dumnezeu și El tânjește și dorește să fie bun cu tine.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon