Înțelepciunea te cheamă

Înțelepciunea te cheamă

Nu strigă înţelepciunea şi nu-şi înalţă priceperea glasul? Ea se aşază sus pe înălţimi, afară pe drum, la răspântii, şi strigă lângă porţi, la intrarea cetăţii, la intrarea porţilor. – Proverbe 8:1-3

Pe parcursul drumului nostru prin viață avem de luat multe decizii. Când luăm aceste decizii bazați doar pe emoții și pe ceea ce credem noi că avem nevoie, ajungem în probleme.

Dumnezeu dorește ca noi să luăm decizii înțelepte. A avea înțelepciune înseamnă a alege acum lucrurile cu care vom fi fericiți mai târziu.

În versetele din Proverbe ni se spune că înțelepciunea ne cheamă. Tu trebuie să folosești înțelepciunea de la Dumnezeu și să realizezi că deciziile pe care le iei astăzi te vor afecta mâine. Prea mulți oameni nu se bucură de viață, deoarece întotdeauna au de-a face cu rezultatele lipsei de înțelepciune.

Nu fii egoist, nu te juca, crezând că lucrurile vor fi bune oricum. Înțelepciunea nu face jocul acesta, ea investește în viitor. Înțelepciunea nu presupune neapărat o satisfacție pe moment, ci una de viitor, prin încredere în Dumnezeu.

Deci cum rămâne cu tine? Umbli cu înțelepciune astăzi? Dacă nu, vestea bună este că înțelepciunea deja te cheamă. Dumnezeu este gata și doritor să îți dea înțelepciune, doar cere-I și ia deciziile care sunt o investiție într-un viitor plăcut înaintea Lui.


Rugăciune

Doamne, vreau să mă bucur de viață, nu să îmi petrec timpul cu problemele izvorâte din lipsa de înțelepciune. Îți mulțumesc pentru că îmi dai înțelepciune, aleg să o primesc și pe viitor să iau decizii înțelepte și plăcute Ție.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon