Renunță la așteptările irealiste

Renunță la așteptările irealiste

„Pentru ce Mă numeşti bun?”, i-a zis Isus. „Nimeni nu este bun decât Unul singur: Dumnezeu.” – Marcu 10:18

Așteptările nerealiste pot foarte repede să ne fure pacea și bucuria. De obicei ne dorim o zi perfectă, petrecută cu oamenii perfecți, fiind deplin fericiți în mica noastră lume perfectă, dar cu toții știm că nu aceasta este realitatea. De fapt, doar Dumnezeu este perfect, iar noi toți suntem în proces de formare.

Diavolul știe ce anume ne fură pacea, așa că ne provoacă să fim supărați că așteptările noastre nerealiste se destramă.

După ani în care l-am lăsat pe diavolul să-mi fure pacea, am înțeles în final următorul lucru: Viața nu este perfectă și se întâmplă lucruri pe care nu le-am plănuit, prin care nu am fi dorit să trecem. Noua mea atitudine a devenit: Asta-i viața! Am descoperit că dacă nu las lucrurile nedorite să mă impresioneze, nu mă vor mai putea deprima.

Toată lumea are de-a face cu lucruri neplăcute, însă putem să le facem față și să evităm o atitudine negativă. Amintește-ți astăzi că doar Dumnezeu este perfect și învață să te încrezi în El. Întotdeauna Dumnezeu poate să te conducă dincolo de circumstanțe dezamăgitoare, te poate întări și ajuta să rămâi în pace.


Rugăciune

Doamne, doar Tu ești perfect. Mă bucur că și atunci când oamenii și circumstanțele mă dezamăgesc, Tu niciodată nu eșuezi. În loc să îmi pun încrederea în lucruri care dezamăgesc, aleg o viață de pace, care vine ca urmare a faptului că îmi pun încrederea în Tine.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon