Puterea insistenței

Omul acela a zis: „Lasă-Mă să plec, căci se revarsă zorile.” Dar Iacov a răspuns: „Nu Te voi lasă să pleci până nu mă vei binecuvânta. (Geneza 32:26)

Uneori, te rogi câteva cuvinte sau câteva propoziții și nu te mai gândești niciodată la acel subiect. Alteori persoana sau situația respectivă revine în inima ta și știi că trebuie să te rogi în continuare. Când Duhul Sfânt îți aduce în minte din nou si din nou acea persoana sau situație, El îți arată că trebuie să continui să te rogi într-un mod insistent, să te rogi și să nu te dai bătut.

În viața mea, au existat lucruri despre care știu că sunt voia lui Dumnezeu pentru că El a vorbit clar despre ele în Cuvântul Său. Când mă rog pentru ele și nu văd rezolvarea, mă întorc imediat la Dumnezeu și Îi spun: „Sunt aici din nou. Doamne, nu vreau să par lipsită de respect, dar nu o să tac până când nu văd răspunsul”. Uneori spun: „Îți cer din nou Doamne, și voi continua să cer până voi vedea victoria în această zonă.” Alteori, îi mulțumesc lui Dumnezeu că lucrează și Îi reamintesc că aștept victoria. Trebuie să fim ca Iacov și să spunem: „Nu te voi lăsa până nu mă vei binecuvânta.” Dumnezeu l-a binecuvântat pe Iacov și a spus că a facut acest lucru pentru că Iacov era un om care știa să lupte cu oamenii și cu Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Iacov a fost insistent și nu a renunțat (vezi Geneza 32:24-28).

Când știu voia lui Dumnezeu, mă pot ruga în consecință și refuz să renunț. Dumnezeu se bucură de cei care sunt hotărâți și ne încurajează prin Cuvântul Său să nu cădem de oboseală. Perseverența dă roade, așa că ține-te de obiectivele tale toată viața, și păstrează sarcinile pe care le ai în rugăciune. Datorită determinării, Iacov a biruit cu Dumnezeu și cu oamenii și a fost răsplătit cu un nume nou și un nou început în viață.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Dumnezeu se bucură atunci când ești perseverent.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon