Rugăciune prin Duh, bazată pe Cuvânt

Să ajungă strigătul meu până la Tine, Doamne! Dă-mi pricepere, după făgăduința Ta! (Psalmul 119:169)

Orice fel de rugăciune spunem – fie că este una de consacrare, cerere, mijlocire sau învoire, închinare, laudă sau mulțumire – Cuvântul lui Dumnezeu are un rol esențial în aceasta. Rugăciunile noastre sunt întotdeauna eficiente când Îi amintim lui Dumnezeu promisiunile din Cuvântul Lui și ne rugăm cu credință, știind că El este capabil să împlinească ceea ce a spus. Cred, de asemenea, că pentru a fi eficientă, rugăciunea trebuie să fie făcută „prin Duhul”.

Avem nevoie atât de Cuvânt, cât și de Duh în rugăciunile noastre ca să păstrăm echilibrul și puterea în noi. Dacă oamenii caută experiențele supranaturale sau devin preocupați excesiv de latura spirituală, pot ajunge să fie înșelați sau conduși de emoții. În același timp, dacă ne concentrăm pe Cuvânt fără a fi sensibili la Duhul Sfânt, putem deveni legaliști. Când Duhul și Cuvântul lucrează împreună, putem avea vieți echilibrate și puternice, ancorate în adevăr și încununate cu bucurie și putere. Avem nevoie de fundamentul solid al Cuvântului lui Dumnezeu și, în același timp, avem nevoie de entuziasmul Duhului. Rugăciunea în acord cu Cuvântul, făcută prin Duhul, ne face să fim conformitate cu voia lui Dumnezeu. Aceste „ingrediente” fac ca rugăciunile noastre să fie eficiente și să aducă roade. Te încurajez să rostești rugăciuni bazate pe promisiunile din Cuvântul Domnului, lăsându-L pe Duhul Sfânt să te călăuzească. Vei vedea rezultate extraordinare!


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Cuvântul lui Dumnezeu este sabia Duhului. El este arma ta împotriva diavolului, deci folosește-L cu curaj!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon