Sunt Dușmani Pe Urmele Tale?

Sunt dușmani pe urmele tale?

După un timp, moabiții și amoniții împreună cu niște meuniți au declanșat un război împotriva lui Iehoșafat. 2 Cronici 20:1

În versetul de astăzi, moabiții, amoniții și meuniții s-au pornit împotriva regelui Iosafat și a poporul lui Iuda. În alte locuri din Vechiul Testament, iebusiții, hitiții și canaaniții făceau probleme oamenilor lui Dumnezeu.

Dar, la noi, este vorba despre „teamă”, „boli”, „stres”, „probleme financiare”, „nesiguranța”, „vecinul neplăcut”, și așa mai departe.

Mă întreb, ce dușmani te urmăresc chiar acum? Oricare ar fi, poți învăța din reacția împăratului Iosafat la dușmanii care îl urmăreau. Prima reacție a fost frica, dar apoi a făcut repede altceva: și-a propus să-L caute pe Domnul. Hotărât să audă de la El, Iosafat chiar a proclamat în același scop un post în toată împărăția sa. Știa că trebuie să audă de la Dumnezeu. Avea nevoie de un plan de luptă și numai Dumnezeu îi putea da unul care să reușească.

Ca și Iosafat, ar trebui să dezvoltăm obiceiul de a alerga la Dumnezeu în loc de oameni atunci când avem probleme. Ar trebui să-L căutăm pe El mai mult decât să consultăm înțelepciunea noastră, sau să cerem opiniile altor oameni. Trebuie să ne întrebăm dacă, atunci când ne confruntăm cu probleme „alergăm la telefon” sau „alergăm la tron”. Dumnezeu poate folosi o persoană pentru a ne da un sfat, dar întotdeauna trebuie să-L căutăm mai întâi pe El.

A auzi vocea lui Dumnezeu este o modalitate excelentă de a combate frica. Când auzim de la El, credința ne umple inimile și alungă frica. Cu secole în urmă, Iosafat știa că trebuie să audă de la Dumnezeu, iar noi avem astăzi aceeași nevoie. Asigură-te că Îl cauți pe Dumnezeu și că astăzi asculți vocea Lui.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Roagă-L pe Dumnezeu să te protejeze de dușmanii din viața ta.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon