Ndrysho Mendimin Për Frikën

Mos ki frikë, sepse unë jam me ty, mos e humb, sepse unë jam Perëndia yt. Unë të forcoj dhe njëkohësisht të ndihmoj dhe të mbaj me dorën e djathtë të drejtësisë sime. ISAIA 41:10

Me ndihmën e Zotit, ju mund të kaloni nga strukja nga frika në kapërcimin e frikës duke ndryshuar mënyrën se si mendoni. Bibla i referohet kësaj si ripërtëritje të mendjes suaj (Romakëve 12:2). E thënë thjesht, ne mund të mësojmë të mendojmë ndryshe. Përvojat ose njerëzit nga e kaluara juaj mund t’ju kenë mësuar të keni frikë, por Fjala e Perëndisë mund t’ju mësojë ta kaloni këtë frikë. Mund të mësoni të jeni të guximshëm, të guximshëm dhe të sigurt.

Mos lejoni që frika nga diçka të pengojë suksesin dhe gëzimin tuaj në jetën e përditshme. Frika ka një hije të madhe, por vetë frika është në fakt shumë e vogël. Frika sjell mundime të panevojshme në jetën tuaj. Kur ndiheni të frikësuar, nuk keni pse të hiqni dorë ose të ktheheni. Zoti është me ju dhe për shkak se Ai është me ju, ju mund ta ndjeni frikën dhe ta bëni punën gjithsesi. Në vend që të mendoni se nuk mund të bëni diçka kur keni frikë, vendosni se do të arrini qëllimin tuaj dhe do ta mposhtni sfidën që keni përpara. Ju mund të keni mendime frike, por Fryma e Shenjtë brenda jush mund të ndryshojë të menduarit tuaj për frikën. Frika duket si një përbindësh, por është ajo që do të tërhiqet shpejt kur të përballet me të vërtetën nga Fjala e Perëndisë. Frika është si një ngacmues në shkollë: Ajo i shtyn të gjithë përreth derisa dikush më në fund e sfidon atë.


Kur kemi frikë se do të vuajmë, ne tashmë vuajmë nga frika.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon