Rrënjë e Hidhur

duke u kujdesur fort që askush të mos mbetet pa hirin e Perëndisë dhe se mos mbijë ndonjë rrënjë e hidhur dhe t’ju turbullojë dhe me anë të saj të ndoten shumë njerëz; HEBRENJVE 12:15

Kur lejojmë mosfaljen në jetën tonë, ne jemi të mbushur me pakënaqësi dhe hidhërim. Hidhërimi i referohet diçkaje që është e athët ose e mprehtë për shijen.

Kujtojmë se kur bijtë e Izraelit do të nxirreshin nga Egjipti, Zoti u tha të përgatisnin një vakt Pashke që përfshinte barishte të hidhura. Pse? Perëndia donte që ata të hanin ato barishte të hidhura si një kujtesë të hidhësisë që kishin përjetuar në skllavëri. Hidhërimi shkon gjithmonë krah për krah me robërinë.

Si fillon hidhërimi? Ai rritet nga një rrënjë, për të cilën versioni i Biblës i mbretit James flet si një rrënjë hidhërimi. Një rrënjë hidhërimi nga fara e mosfaljes gjithmonë prodhon frytin e hidhërimit. Hidhërimi vjen nga ofendimet që njerëzit kryejnë kundër nesh dhe të cilat nuk i lëmë të shkojnë, gjërat që i përsërisim pa pushim derisa të jenë bërë jashtë masës. Sa më gjatë t’i lejojmë të rriten dhe të acarohen, aq më thellë rrënjosen. Mësoni të jeni të shpejtë për t’u penduar sepse sa më shpejt ta bëni atë, aq më lehtë është!


Një rrënjë hidhërimi do të infektojë të gjithë qenien tonë, qëndrimin dhe sjelljen tonë, këndvështrimin tonë dhe marrëdhëniet tona, veçanërisht marrëdhënien me Perëndinë.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon