Të Kesh Një Zemër Të Gatshme

Nathani iu përgjigj mbretit: “Shko, bëj gjithçka ke në zemër, sepse Zoti është me ty”. 2 SAMUELI 7:3

Një zemër e gatshme është një zemër që “ dëshiron”. Nëse ka diçka që duam të bëjmë mjaftueshëm fort, disi do të gjejmë një mënyrë për ta bërë atë. Me ndihmën e Perëndisë dhe me një zemër të gatshme, ne mund të kemi një marrëdhënie të ngushtë me Të, të mbajmë shtëpinë tonë të pastër, të kursejmë para, të shpëtojmë nga borxhet ose të arrijmë çdo qëllim tjetër në jetë që mund t’i kemi vënë vetes. Fitorja ose humbja jonë ka të bëjë shumë me “dëshirën” tonë.

Shumë herë fajin për dështimet tona ia hedhim djallit, njerëzve të tjerë, të shkuarës dhe kështu me radhë. Por në fund të fundit mund të jetë se ne thjesht nuk kemi mjaftueshëm llojin e duhur të “dëshirës”.

Nëse vërtet dëshiron të jesh më afër Zotit, besoj se do të jesh. Zemra jote e gatshme do të bëjë që ta kërkosh Atë me një pasion të ri. Ti do të zgjedhësh të kalosh kohë çdo ditë në lutje dhe duke studiuar Fjalën. Perëndia do ta shohë zemrën tënde dhe do të afrohet me ty, ashtu siç po i afrohesh Atij.


Ne nuk kemi gjithmonë dëshirë të bëjmë atë që duam të bëjmë, por ju nuk duhet t’i merrni vendimet tuaja bazuar në ndjenjat.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon