Bog će te pronaći

‘’Oči Gospodnje na onima su koji ga se boje, na onima koji se u njegovu ljubav uzdaju.’’ Psalam 33:18

Sećam se perioda kada sam se mnogo trudila da čujem stvari od Boga i plašila se da ću pogrešiti. U to vreme sam tek počela da učim kako se sluša Božiji glas, vođstvo Duhom mi je bilo novo i uplašila sam se jer nisam imala dovoljno iskustva da bih znala da li zaista čujem Boga ili ne. Nisam razumela da Bog iskupljuje naše greške ako su nam srca ispravna.

Govorio mi je i pokušavao da me navede da istupim u veri i učinim nešto, ali ja sam uporno govorila: ‘’Gospode, šta ako grešim? Šta ako ne čujem Tebe i radim pogrešne stvari? Plašim se da ću promašiti, Bože!’’

Jednostavno mi je odgovorio: ‘’Joyce, ne brini, čak iako pogrešiš i izgubiš se, Ja ću te pronaći.’’

Ove reči su mi dale mir u srcu i hrabrost da radim ono što me je Bog pozvao. Ohrabrile su me da iskoračim u veri mnogo puta. Danas te reči delim sa vama da bih vas podstakla da preduzmete korake vere koji su neophodan odgovor na ono što vam Bog sada govori.

Ako želiš Božiju volju u svom životu više od bilo čega drugog i učinio si sve što znaš kako bi čuo Božiji glas, onda moraš da rizikuješ, iskoračiš i veruješ. Čak i ako pogrešiš, Bog će to ispraviti i preokrenuti na tvoje dobro.

BOŽIJA REČ ZA TEBE DANAS:

Iskorači u onome što misliš da je od Boga i ne plaši se da ćeš pogrešiti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon